Mainos

Ulkoministeriö vahvistaa MTV:lle: Pohjois-Korean korkea-arvoinen edustaja huomenna Suomeen

1:50

Pohjois-Korean ulkoministeriön korkea edustaja on saapumassa Suomeen ennalta ilmoittamattomalle vierailulle, ulkoministeriö vahvistaa MTV Uutisille. Huomenna alkava epävirallinen vierailu on kaksipäiväinen.

MTV Uutisten tietojen mukaan Pohjois-Korean ulkoministeriön Yhdysvaltain asioiden osaston varapääjohtaja Choe Kang-il tulee huomenna Helsinkiin.

Vierailu tapahtuu samaan aikaan kun Pohjois-Korean ulkoministerin Ri Yong Ho:n neuvottelut huippukokouksesta jatkuvat Tukholmassa ulkoministeri Margot Wallströmin kanssa ennakoitua pidempään.

Ulkoministeriön Amerikan ja Aasian osaston päällikkö Kimmo Lähdevirta vahvistaa MTV Uutisille, että kyse on niin sanotusta vapaamuotoisesta ja epävirallisesta tapaamisesta. Lähdevirta sanoo, että ulkoministeriö on auttanut tapamisen järjestämisessä, mutta ei osallinen siinä. 

Lähdevirran mukaan tapaamisessa käsitellään Koillis-Aasian tilannetta. Hän ei kuitenkaan täsmennä, millä tavalla.

Lähdevirta lisää, ettei Helsingin tapaamisella ole yhteyttä Pohjois-Korean ja Yhdysvaltain johtajien kevääksi suunniteltuun huipputapamiseen. 

Pohjois-Korealla ole ollut Suomessa lähetystöä vuoden 1996 jälkeen.

Kimin ja Trumpin tapaamispaikka auki

Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin ja Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin on määrä tavata toukokuun lopulla, mutta tarkkaa aikaa tai tapaamispaikka ei ole kerrottu.

Trump vahvisti eilen olevansa valmis tapaamiseen, mutta Pohjois-Korea ei ole viikko sitten tehdyn tapaamiskutsun esittämisen jälkeen kommentoinut asiaa.

Juttua päivitetty kello 16.21 ulkoministeriön vahvistuksella.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja