Mainos

Pohdinta käy kuumana - Mistä tuhansien suomalaisen tiedot oikein vuotivat?

Suomessa pohditaan parhaillaan kiivaasti, mistä lähteestä tuhansien suomalaisten vuodetut henkilökohtaiset tiedot ovat peräisin.

Nettiin vuodettiin eilen noin 16000 suomalaisen henkilötiedot. Asiaa tutkitaan törkeänä tietomurtona.

Henkilötiedoista selviävät muun muassa ihmisten henkilötunnukset, koti- ja sähköpostiosoitteet sekä kännykkänumerot. Vuodetut tiedot saatiin illansuussa poistettua yhdysvaltalaispalvelimelta.

Tietoturvayhtiö F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen kertoo Turun Sanomille, että listasta on löytynyt yhdistäviä tekijöitä.Hyppönen pohtii, että listalla näkyvät tiedot kytkeytyvät luultavasti koulutukseen, jälleenkoulutukseen tai opiskeluun.

Väite: Vuoto tapahtui Työtehoseuran kautta

MikroPC-sivusto kertoo puolestaan blogiväitteestä, jonka mukaan vuoto olisi tapahtunut Työtehoseuran kautta. MikroPC:n sivuilla todetaan, että Työtehoseurasta ei ole toistaiseksi kommentoitu arveluja tietovuodosta.

Työtehoseura eli TTS on vuonna 1924 perustettu valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio, jonka palveluksessa on yli 200 työntekijää. TTS:ssä opiskelee vuosittain yli 8000 henkilöä. TTS on mukana vuosittain yli sadassa tutkimus- ja kehittämishankkeessa.

Lue myös aiemmat jutut aiheesta:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.