Podcastaajana tunnettu Vivian Nick raottaa elämäänsä Someäidit-sarjassa – on tuntenut nykyisen kumppaninsa jo 20 vuotta

Someäidit-sarjan Vivian Nick on tällä hetkellä elämänsä parhaassa parisuhteessa 5:52
Katso videolta, millaiset välit Vivian Nickillä on tyttärensä isään.

Elokuussa katsojat pääsevät kurkistamaan muun muassa podcastaaja Vivian Nickin arkeen ja juhlaan uudessa Someäidit-sarjassa. Tällä hetkellä hän elää elämänsä onnellisimmassa parisuhteessa. 

Podcastaaja Vivian Nick kuvasi koko kesän 2023 arkeaan Someäidit-ohjelmaan. Sarjassa elämäänsä jakavat avoimesti myös Mutsis on -blogista tuttu Emilia Huttunen, mediapersoona Miisa Nuorgam ja Kaksi äitiä -blogista tuttu pariskunta Susanna Silvander-Rosti ja Ella Rosti. Sarja alkaa MTV Katsomossa 14. elokuuta. 

Itsensä ja arkensa kuvaaminen oli Nickille odotettua paljon helpompaa. 

– Se tuntui oikeastaan siltä kuin lähettäisi ystävälleen ääniviestiä. Kuvaamisen unohti äkkiä, ja siitä tuli jopa henkireikä. Suhtauduin projektiin päiväkirjamaisena, enkä yrittänyt rakentaa ulkokuorta tai ylläpitää mitään roolia, Nick kertoi MTV Uutisille. 

Hän ei koe, että olisi sensuroinut itsestään mitään, vaikka hänellä toki olikin päätösvalta siihen, milloin painaa kameran tallennusnappulaa ja milloin ei. Hän kuvasi joka viikko materiaalia tuntikaupalla. 

– Mielenkiintoista nähdä, mitä paloja minusta on päätetty näyttää, kun se ei ole minun käsissäni. Lisäksi elämää ei voi käsikirjoittaa samalla tavalla kuin podcast-jaksoa. Jännitän eniten sitä, välittyykö huumorini katsojille. 

Elämän käännekohdat ovat hioneet särmikkäitä kulmia

Nick nostaa elämänsä suurimmaksi käännekohdaksi 5-vuotiaan tyttärensä syntymän ja äitiyteen kasvamisensa. Toinen käännekohta on luova työ, mitä hän on saanut tehdä jo 10 vuotta. 

Työuralleni on mahtunut niin blogin kirjoittamista, pesti Cosmopolitanin kolumnistina sekä kahdeksan vuotta mainostoimistossa suunnittelijana.  

Nick kokee, että molemmat käännekohdat ovat hioneet hänen särmikkäitä kulmiaan ja tuoneet hyvin pitkää pinnaa. Varsinkin äitiys on muuttanut häntä paljon. 

– Vanhemmuus tuo paljon epäitsekkyyttä, mitä osasinkin odottaa. Jo raskausaikana odotin sitä, että elämäni päätähti olisi joku muu kuin minä. Yleishyödyllisiä kykyjä, kuten koordinointia, aikataulutusta, joustavuutta ja kodin pyörittämistä tulee väkisinkin opittua. Lapsi tuo kiinnostavasti yhteyden omaan sisäiseen lapseen. Tulee elettyä omaa lapsuuttaan uudelleen, taannuttua lapsen leikkiin ja iloon ja katsottua maailmaa innostuvin silmin. 

Nick kertoo kaipaavansa työtä luovana suunnittelijana sekä tiivistä työyhteisöä, mutta ei sitä, millaista arki oli. Podcastin tekemisen ja kirjan kirjoittamisen yhteensovittaminen täysipäiväisen suunnittelijan työn kanssa oli pidemmän päälle hyvin kuluttavaa. 

– En koe, että minulla olisi juuri nyt resursseja hypätä siihen takaisin. 

Nick kertoo elämästään hyvin avoimesti sosiaalisessa mediassa ja hänen ja Kirsikka Simbergin  Hei Baby -podcastissa. 

Tuntuu siltä, että naiseuden ja äitiyden raamit ovat edelleen aika kapeat ja rajoittavat. Sen takia olen kokenut tärkeäksi avata omia ajatuksiani ja valintojani, jotta ihmisten näkökulmat voisivat laajentua. Miellän itseni tarinankertojaksi, ja audio on ollut minulle luonteva muoto ilmaista itseäni. 

Nickin kirja ilmestyy äänikirjana vuoden 2025 alkupuolella. Kyseessä ei ole elämäkerta, vaan romaani. 

– Kirjoitan sitä parhaillaan, se työllistää minua tällä hetkellä paljon. Se on haastavaa ja antoisaa. Haastavaa siksi, että yrittäjänä on tietysti muitakin töitä, mutta itse kirjoittaminen on ollut todella miellyttävää ja opettavaista. Vaikka olen työskennellyt toimittajana ja copywriterina, niin on silti erilaista kirjoittaa omaa romaania. 

Kaveruus muuttui rakkaudeksi

Nick on ollut jo hetken elämänsä onnellisimmassa parisuhteessa, vaikka ohjelman aikana kävikin treffeillä. Hän on tuntenut kumppaninsa jo parikymmentä vuotta. Pikkuhiljaa kaveruus muuttui rakkaudeksi, ja Nickistä tuntuu, että juuri näin kaiken pitikin mennä.

– Jos olet tuntenut toisen nuoresta saakka, niin siinä on paljon kasvunvaiheita käyty läpi erillään. 

Kumppaninsa nimeä hän ei kuitenkaan kerro, sillä kaksikko on päättänyt, etteivät nimeä toisiaan julkisesti. 

– Minun on todella hyvä olla ja on olo, että tämä on se minun kotini toisessa ihmisessä. Olen valtavan rakastunut ja onnellinen. 

Ennen seurustelun aloittamista nykyisen kumppaninsa kanssa, Nick on käynyt treffeillä ja tapaillut erilaisia ihmisiä. Hän ei ole koskaan kokenut, että hänen tyttärensä olisi vaikuttanut jotenkin hänen deittailuunsa. 

– Enhän minä etsinyt isähahmoa lapselleni, vaan seuraa itselleni. Erilaisessa elämäntilanteessa deittailuun voi sekoittua monenlaisia paineita esimerkiksi perheen perustamisesta.Kun on jo yksi lapsi, niin tapailu oli hyvin vapauttavaa. Voi deittailla hyvin erilaisiakin ihmisiä ja löytää hyvää monenlaisista suhteista riippumatta siitä, kestääkö se kesän yli vai loppuelämän, Nick pohti. 

Katso videolta, millaiset välit Vivian Nickillä on tyttärensä isään.

Someäidit ke 14.8. alkaen maksutta MTV Katsomossa ja MTV Katsomo+ -tilauksella. MTV Katsomo+ -tilauksella seuraavan viikon jaksot ennakkoon.

Someäidit vodcast ke 14.8. alkaen kaikki jaksot maksutta MTV Katsomossa ja MTV Katsomo+ -tilauksella.

Lue myös:

    Uusimmat