Podcast: Niko Saarinen kertoo hetkestä, jolloin oli päätyä äärimmäiseen ratkaisuun: "Ne ihmisethän siis pelasti mun hengen"

Haastattelussa Niko Saarinen 3:30
Videolla Niko Saarinen kertoo radiotyöunelmansa toteutumisesta.

Niko Saarinen kertoo Nikotellen-podcastissaan, että hänellä oli vuoden 2021 lopulla itsetuhoisia ajatuksia.

Mediapersoona Niko Saarinen kertoo hänen ja Jenna Mäkikyrön yhteisessä Nikotellen-podcastissa hetkestä vuoden 2021 lopulla, jolloin hän ajautui itsetuhoisiin ajatuksiin. Saarinen kertoo, että 16. joulukuuta vuonna 2021 oli hänelle hänen tähän astisen elämänsä vaikein.

Saarisen mukaan päivää edelsi pidempi vaikea ajanjakso, jolloin hän oli kokenut muun muassa erittäin voimakkaita uupumuksen oireita. Tätä ennen hän oli kertomansa mukaan pyrkinyt pysyttelemään kasassa, mutta jo ennen joulukuun puoliväliä se kävi entistä vaikeammaksi ja hän kertoo purskahtaneensa itkuun esimerkiksi ennen erään elokuvan kutsuvierasnäytöstä. 

– Jos mä olin koittanut tähän päivään asti pitää ne mun kulissit yllä, niin nythän ne mureni. Nyt mä en vaan pysty enää pitämään niitä paikoillaan, Saarinen kertoo. 

Tilanteen jälkeen Saarinen alkoi nähdä myös hallusinaatioita, joka sai myös hänen ystävänsä huolestumaan. Tässä vaiheessa Saarinen ei kuitenkaan vielä suostunut lähtemään lääkäriin. 

Joulukuun 16. päivää ja sen tapahtumia oli edeltänyt Saarisen mukaan kuukausia kestänyt henkinen pahoinvointi. Tuona päivänä Saarinen hoiti sovitut työnsä ja harmitteli sitä, ettei pystynyt lainkaan iloitsemaan merkittävästä saavutuksestaan esimerkiksi podcastinsa suhteen. Töiden jälkeen Saarinen kertoo matkanneensa metrolla Kamppiin, jossa itku tuli jälleen. Tällöin hänen mieleensä tuli lohduton ajatus. 

– Mähän menen himaan tästä ja tapan itseni, se oli mun päällimmäinen (ajatus). Mä olin sitä edellisenä yönä itkenyt ja miettinyt siellä sängyssä, että mikä on se tapa, millä mä pystyn tappamaan itseni. 

Tämän ajatuksen myötä hän kertoo myös tajunneensa sen, että hän tarvitsisi apua. 

– Mä istuin siinä bussissa, ja mä edelleen näin vähän hallusinaatioita, mutta sitten samaan aikaan mut valtasi joku semmoinen tunne, että ne mun suojelusenkelit sanoi, että Niko, ellet sä nyt paina sitä bussin stop-nappia Haartmanin kohdalla, niin sun päätepysäkki on kuolema, Saarinen kertoo kyyneleiden lomasta.

Näin ollen hän jäi aiemmin bussista, jolla oli matkalla kotiin, ja meni Haartmanin sairaalaan. Saarinen kiittelee podcastissaan apua, jota sai tuolloin välittömästi erityisesti kolmelta sairaalan työntekijältä. 

– Ne ihmisethän siis pelasti mun hengen.

Saarinen oli lopulta sairaalassa muutaman tunnin ajan, jossa hän tapasi psykologin ja sai rauhoittavia lääkkeitä. Saarisella diagnosoitiin hänen mukaansa akuutti hermoromahdus. Tämän jälkeen hän lähti kotiinsa, lääkäreiden ohjeiden sekä muun avun saattelemana. Hän kertoo myös tajunneensa, että lähtö lääkäriin oli hänen kohdallaan ratkaiseva tekijä, vaikka hän toisaalta koki asiasta häpeää. 

Seuraavana päivänä Saarinen kertoo herättyään tajunneensa, että hänen olisi tehtävä merkittäviä muutoksia elämäänsä, jotta alkaisi voimaan paremmin. 

– Heräsin ihan uutena ihmisenä. 

Lue myös:

    Uusimmat