Mainos

Pk-yritykset tiivistävät yhteistyötä venäläisten kanssa Kaakkois-Suomessa

Kaakkoissuomalaiset elintarvikealan pk-yritykset tiivistävät yhteistyötään venäläisten kanssa. Kouvolaan on perustettu venäläisen Lend-yhtiön vientikeskus edistämään elintarvikevientiä Pietarin alueelle. Siellä meikäläisiä elintarvikkeita pidetään laadukkaina ja ekologisina, mutta nyt pääsyä kauppojen hyllyille ja ostoskoreihin yritetään parantaa.

Lendillä on Venäjän kakkoskaupungissa useita arkista parempiin tuotteisiin keskittyvää myymälää, ja nyt Kouvolassa vientikeskus. Ajoittaiset poliittissävyiset elintarvikevientikiistat eivät ainakaan virallisesti tunnu haittaavan yhteistyötä.

Pietarin-markkinoille pääsyä helpottaa merkittävästi sikäläinen kumppani. Lisäksi suomalaisten pk-tuottajien on opittava näkymään ja kehumaan itseään rohkeammin.

– Kyllä se on se markkinointi, ja se on ote asioihin, eli Suomessa me tahdomme tehdä asioita vähän maltillisemmin, perusteellisemmin. Venäläisten kanssa yhteistyön on oltava nopeaa. Kannattaa olla rohkea, neuvoo ProAgria Kymenlaakso ry:n kehityspäällikkö Tuula Repo.

Rohkeutta kokeilee myös Malmgårdin kartano Loviisan Pernajassa.

– Meidän pitää luottaa, kunnella asiakasta ja aistia itsekin ja seurata mitä maailmalla kerrotaan ja kirjoitetaan, sanoo markkinointipäällikkö Stefan Nyman.

Kartano perustettiin 1600-luvulla, mutta ottaa nyt tuotteineen ensiaskeleita nyky-Venäjälle.

(MTV3)

Katso Janne Hopsun juttu Kouvolasta (Kymmenen uutiset 28.10.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.