Mainos

Piti "huumekioskia" kauppakeskuksen vessassa – suomalaismiehelle tuntuva vankeusrangaistus

Helsingin käräjäoikeus on antanut tänään tuomion tapauksessa, jossa 46-vuotias mies piti kauppakeskuksen Itiksen miesten wc-tiloja huumekauppapaikkana.

Huumekauppaa pyörittäneellä miehellä oli ollut laittomasti hallussaan yli 10 000 ekstaasitablettia ja 995 grammaa kokaiinia.

Hän oli levittänyt suuren osan huumeista kauppakeskuksessa. Huumeiden katukauppa-arvo olisi kokonaisuudessaan jopa 200 000 euroa.

Huumeita vessan väliseinän alta

Rikos tapahtui kesällä 2016, kesäkuun alusta elokuun viimeisille päiville asti.

Mies oli myynyt ekstaasia ja kokaiinia kauppakeskuksen Itiksen miesten vessoissa.

Esitutkinnassa selvisi, että mies oli vienyt huumeita vessaan ja antanut niitä asiakkailleen vessakopin väliseinän alta. Hän kertoi, ettei nähnyt tai tavannut koskaan ketään asiakkaistaan, eikä hän tiennyt kenen kanssa oli tekemisissä. Mies kertoi vieneensä huumeita vessaan noin 3-4 kertaa.

Syytetty oli sekava ja masentunut

Poliisi nappasi miehen kiinni rysän päältä, kauppakeskuksen vessasta. Hänen hallussaan oli silloin yli 30 grammaa erittäin vahvaa kokaiinia. Mies kertoo olleensa kiinniottohetkellä toimittamassa kokaiinierää vessaan.

Miehen asunnolta takavarikoitiin lähes 400 grammaa kokaiinia ja yli 2000 ekstaasitablettia. Lisäksi asunnolla olleet tyhjät pakkausmateriaalit paljastivat miehen puuhat.

Mies tunnusti pääosin rikokset ja kertoi olleensa tapahtumien aikaan sekavassa elämäntilanteessa. Hänelle oli määrätty masennuslääkitys, jonka hän oli lopettanut. Mies kertoi oikeudessa olleensa rahapulassa ja saaneensa rahojensa koostuneen ainoastaan erilaisista tukirahoista.

Syytetty: Sai ohjeet paperilapulla

Mies kertoi puhuneensa vessassa huumeiden välittämisestä virolaisen Tauri-nimisen henkilön kanssa. Hänen mukaansa Taurin kanssa oli tullut aiheesta puhetta ja mies kertoi lähteneensä toimintaan mukaan.

Virolaismies oli luvannut suomalaismiehelle palkkion. Aluksi miehillä oli ollut puhetta ainoastaan paketin vastaanotosta, ja huumeiden kotona säilyttämisestä, mutta myöhemmin hän sai ohjeistuksen huumeiden toimittamisesta Itiksen miesten vessaan.

Mies kertoi, että hän oli aina saanut lapulla ohjeet siitä, kuinka huumeiden viennissä tulisi toimia. Lapuissa oli ilmoitettu huumausaine, ja se, kuinka paljon ja mihin aikaa sitä tulisi toimittaa.

– Laskin tällöin pillerit ja laitoin ne 500 tai 1000 kappaleen pusseihin. Myös kokaiinin laitoin pienempiin pusseihin. Olen käynyt Itäkeskuksessa monia kertoja ja ohjeet ovat tulleet pääasiassa sieltä vessasta, mies kertoi esitutkinnan aikana.

Miehen mukaan hänen olisi pitänyt saada yhdestä huumekauppaviennistä korvausta 500 euroa, mutta hän oli saanut vain kaksi kertaa tämän summan. Yhdellä kerralla korvaus huumeista oli 200 euroa. Mies kertoo saaneensa huumekaupasta taloudellista hyötyä yhteensä noin 2000 euroa.

Tuntuva vankeustuomio

Mies kertoi huumekaupan lisäksi myyneensä myös hormoneita.

Poliisi oli ottanut haltuun miehen kotoa kuukauden annoksen eli 20 pakettia Clenox-ampulleja. Kyseessä oli kuitenkin vain kuukauden käyttöannos, joten poliisi ei takavarikoinut tuotteita.

Mies kertoi, että hänen kotonaan oli myös Thaimaasta tuotua Viagraa. Poliisi ei kuitenkaan kotietsinnässä löytänyt miehen asunnolta kyseisiä aineita, joten käräjäoikeus piti miehen kertomusta hormoni- ja lääkekaupasta epäuskottavana.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Aki Kristian Lindholmin törkeästä huumausainerikoksesta 7 vuodeksi ja 6 kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen.

Lisäksi mies määrättiin maksamaan oikeudenkäyntikulut ja valtiolle rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä 5000 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.