"Pisaraakaan öljytoimituksista" ei menetetty Iranin ohjusiskun aikana – öljyn hinta palautui nopeasti hetkellisen nousupiikin jälkeen

9:59
Iranin tekemä isku vaikutti myös lentoliikenteen reittisuunnitteluun ja moni lentoyhtiö on ilmoittanut kiertävänsä Iranin ilmatilan.

Öljyn hinta lähti voimakkaaseen nousuun viime yönä, kun Iran teki ohjusiskun Irakissa olevia yhdysvaltalaisjoukkoja vastaan, mutta hinnat kääntyivät tänään takaisin laskuun.

Raakaöljyn hinta pomppasi nelisen prosenttia yli 70 dollariin tynnyriltä. Hinta laski kuitenkin alle päivän lähtötason iltapäivällä Suomen aikaa.

Liikepankki SEBin edustaja kommentoi AFP:lle, että hinta palautui nopeasti, koska "pisaraakaan öljytoimituksista" ei menetetty tapahtuneen seurauksena.

Samoin pörssikurssit vakautuivat ja palautuivat ennalleen rajun ensireaktion jälkeen. Analyytikkojen mukaan pörssien vakautumiseen vaikutti se, että tilanne Iranin ja Yhdysvaltojen välillä ei osoittanut eskaloitumisen merkkejä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja