"Pisaraakaan öljytoimituksista" ei menetetty Iranin ohjusiskun aikana – öljyn hinta palautui nopeasti hetkellisen nousupiikin jälkeen

Finnair joutui tekemään radikaalin muutoksen, pysyykö suomalaiset joukot Iranissa? Finnairin viestintäjohtaja ja maavoimien valmiuspäällikkö kertovat suomalaisten tilanteesta lähi-idässä 9:59
Iranin tekemä isku vaikutti myös lentoliikenteen reittisuunnitteluun ja moni lentoyhtiö on ilmoittanut kiertävänsä Iranin ilmatilan.

Öljyn hinta lähti voimakkaaseen nousuun viime yönä, kun Iran teki ohjusiskun Irakissa olevia yhdysvaltalaisjoukkoja vastaan, mutta hinnat kääntyivät tänään takaisin laskuun.

Raakaöljyn hinta pomppasi nelisen prosenttia yli 70 dollariin tynnyriltä. Hinta laski kuitenkin alle päivän lähtötason iltapäivällä Suomen aikaa.

Liikepankki SEBin edustaja kommentoi AFP:lle, että hinta palautui nopeasti, koska "pisaraakaan öljytoimituksista" ei menetetty tapahtuneen seurauksena.

Samoin pörssikurssit vakautuivat ja palautuivat ennalleen rajun ensireaktion jälkeen. Analyytikkojen mukaan pörssien vakautumiseen vaikutti se, että tilanne Iranin ja Yhdysvaltojen välillä ei osoittanut eskaloitumisen merkkejä.

Lue myös:

    Uusimmat