Pirkka-Pekka Petelius pahastui tarjotusta roolista – ei haluaisi muistuttaa hahmoaan

Pirkka-Pekka Petelius esittää uudessa Anna mulle lovee -elokuvassa legendaarista Toivo Kärkeä. Omasta mielestään hän ei saanut roolia näyttelijäntaitojensa ansiosta.

Pirkka-Pekka Petelius saapui tiistaina Anna mulle lovee -elokuvan kutsuvierasnäytökseen hyväntuulisena. Petelius esittää elokuvassa säveltäjälegenda Toivo Kärkeä.

– Ensin minua pikkuisen loukkasi, kun pyydettiin mukaan, koska en haluaisi olla saman näköinen kuin Topi Kärki. Mutta totuus on, että olen! Sen takia minut tähän valittiin – ei näyttelijän taitojen. Pelkän mulkkuuden takia, näyttelijä nauraa.

Yhdennäköisyydestä huolimatta Petelius oli innoissaan roolistaan. Hän ei kuitenkaan halunnut kompastua hahmonsa statukseen.

– Melkoinen ikoni. Onneksi minua vapauttaa se, ettei ole ollut kauheasti tietoa ennakkoon Topi Kärjestä. Enkä ajatellut, että tällä roolilla pitäisi tehdä hänelle jotain kunniaa. Perustan työni käsikirjoitukseen ja keskusteluun ohjaajan kanssa

Aleksi Mäkelän ohjaama Anna mulle lovee -elokuva kertoo legendaarisesta Love Records -levy-yhtiöstä. Yhtiö teki konkurssin vuonna 1979. Käsillä on myös vuonna 1966 perustetun yhtiön juhlavuosi, kun sen aloittamisesta tulee kuluneeksi 50 vuotta.

Lue myös:

    Uusimmat