90 oppilasta altistunut koronavirukselle yläkoulussa Kangasalla – opetus liki 500 oppilaan koulussa keskeytetään viikoksi

Yläkoulu suljetaan koronariskin vuoksi Kangasalla – 90 oppilasta altistunut 1:18

Pirkanmaalla kymmeniä koronavirukselle altistuneita opiskelee yhdessä yläkoulussa. Opetus kyseisessä koulussa keskeytetään viikon ajaksi.

Pirkanmaalla todettuihin uusimpiin koronatartuntatapauksiin liittyy paljon koronavirukselle altistuneita henkilöitä, tiedottaa Tampereen yliopistollinen keskussairaala TAYS.  

Pirkanmaalla on löydetty kolme tartuntatapausta, joista yksi liittyy Kangasalla sijaitsevaan yläkouluun ja kaksi Tampereen yliopistoon.

Kaikki Pirkanmaan neljä tapausta liittyvät Pohjois-Italiasta saatuihin tartuntoihin. Koronavirukseen sairastumisen riski on Pirkanmaalla edelleen pieni.

Koulun tiloissa keskeytetään lähiopetus

Kangasalla Pitkäjärven yläkoulussa on altistunut tartunnalle noin 90 oppilasta ja osa henkilökunnasta. Yhteensä koulussa on noin 470 oppilasta (lukuvuonna 2018-2019).

Taysin mukaan kaikkiin altistuneisiin otetaan yhteyttä ja heidät laitetaan karanteeniin.

Altistuneissa on myös paljon opetushenkilöstöä, joten koulun tiloissa tapahtuva lähiopetus keskeytetään alkavaksi viikoksi. Taysin mukaan koulun tilat eivät ole tartuntavaarallisia ja niitä voidaan käyttää normaalisti muuhun toimintaan.

Kangasalan terveyspalveluiden koronavirusneuvontapuhelin toimii sunnuntaista 8.3.2020 klo 16 alkaen numerossa 03 5655 4020. Neuvontapuhelimesta Kangasalla asuvat saavat yleisluonteista neuvontaa koronavirusinfektiosta joka päivä klo 8-21.

Yliopistolla pienempi altistuminen

Kahteen muuhun Pirkanmaalla eilen ja tänään todettuun tartuntaan liittyy altistumisia Tampereen yliopistolla.

Tiedossa oleviin, alle 20:een altistuneeseen on oltu yhteydessä ja heidät on asetettu karanteeniin. Pääosa altistuneista on Rakennetun ympäristön tiedekunnan opiskelijoita Hervannan kampukselta. Taysin mukaan myöskään yliopiston tilat eivät ole tartuntavaarallisia ja niitä voidaan käyttää normaalisti.

Tartuntaa epäileviltä toivotaan yhteydenottoa

Sairaanhoitopiiri korostaa, että hengitystieinfektio-oireisen ei pidä mennä kouluun tai töihin. Työpaikoilla toivotaan noudatettavan hengitystieinfektioissa omaan ilmoitukseen perustuvia sairauspoissaolokäytäntöjä.

Viranomaiset ovat yhteydessä altistuneisiin. Ilman altistusta yksittäisen henkilön riski sairastua koronavirukseen on Pirkanmaalla edelleen pieni. Tartuntaa epäilevät voivat soittaa kaikista Pirkanmaan kunnista ympäri vuorokauden sairaanhoitopiirin numeroon 03 311 65333.
 

Lue myös:

    Uusimmat