Mainos

Pirjo Haapoja: Vanhat tavarat muistuttavat lapsuudesta

Studio 55:n juontaja Pirjo Haapoja kiertelee mielellään kirpputoreja, joista suosikiksi on noussut Pariisin arvokas Porte de Clignancourt.

Vaikka Studio 55:n Pirjo Haapoja viettää mielellään aikaansa vanhoja tavaroita myyvissä liikkeissä, ei ostaminen ole pääasia.

– En kuluta paljoa rahaa kirpputoreilla ja huutokaupoissa, mutta rakastan niiden kiertelemistä. Vanhat tavarat muistuttavat niin konkreettisesti lapsuudesta ja nuoruudesta.

Haapojan suosikkilöytö on kipsinen veistos tytön päästä noin 30-40-luvulta, jonka lisäksi hänellä on myös muita pienempiä patsaita.

– Kaikki ostamani esineet ovat esillä kodissani, jos en ole lahjoittanut niitä ystävilleni. Esimerkiksi upeimmalta kirpputorilta, pariisilaiselta Porte de Clignancourtilta, löytämäni pienet, humoristiset lasten seikkailupiirrokset kehystin ja annoin lahjaksi kavereilleni.

Haapoja lähtee ostoksilleen yleensä yksin ja vähintään muutaman kerran kuukaudessa.

– Suomalaisia suosikkejani ovat Kallion kirkon vierestä löytyvä pieni kirpputori sekä Hietalahden tori, Fida-lähetystorit ja UFF. Pidän myös ikkunaostoksista, joista Play it again Sam -vaateliike on suosikkini. En ole käynyt koskaan siellä sisällä, mutta iltalenkin yhteydessä usein ihailen sen upeaa ikkunaa.

Haapoja ei koe, että hänen oma innostuksensa olisi vielä ammattimaista, sillä hänen miehensä on lajin kovempi harrastaja.

– Mieheni on varsinainen ongelmakerääjä. Hän hankkii kotiin kaikenlaista, kuten puukkoja, tauluja, hopeaesineitä, äänilevyjä ja kirjoja. Tavarat eivät enää mahdu edes hyllyihin, Haapoja nauraa.

Kuvat: Hannele Järvelä

Hannele Järvelä/MTV3

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.