Mainos

F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Pirelli-pomo linjaa: Renkaita muutetaan vain turvallisuussyistä

5:17
Videolla C Moren studiotiimin analyysiä F1:sten kuskiruletista.

F1-sarjan rengastoimittajana toimivan Pirellin urheilujohtaja Mario Isola painottaa, että valmistaja voi tehdä muutoksia kauden rengasseoksiinsa vain turvallisuussyistä.

Pirellin renkaat ovat tällä kaudella toimineet hyvin Mercedeksen autoissa, kun taas muilla talleilla on ollut suuriakin vaikeuksia saada seoksia oikeaan toimintaikkunaansa.

Hallitsevan mestaritallin päävastustajat Red Bull ja Ferrari ovat kritisoineet tilannetta, mutta tallit eivät ole esittäneet virallisia vaatimuksia rengasseosten palauttamisesta viime kauden malleihin.

– On hyvin selvää, miten renkaiden rakennetta tai seoksia voidaan muuttaa kauden aikana. Tähän saakka en ole vastaanottanut siitä mitään pyyntöjä. Jos saamme järkevät perustelut siihen, niin voimme harkita sitä, Isola kertoi motorsport.comille.

– Me voimme muuttaa renkaita vain turvallisuuteen liittyvien seikkojen vuoksi. Tällä hetkellä sellaisia huolia ei ole. Vaikka lähettäisin pyynnön FIA:lle, niin rehellisesti sanottuna en osaa kertoa, mitä kirjoittaisin siihen, koska en voi perustella mitään muutoksia turvallisuusnäkökohdilla, Isola jatkoi.

Isola painottaa, että on tallien asia saada renkaat toimimaan autoissaan.

– Miten auto suunnitellaan, miten kehitetään downforcea, miten iskupirellinvaimennus suunnitellaan, se on heidän tehtävänsä, Isola summasi.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja