Mainos

Pirelli-pomo: Uusi sadekelin rengas ei ehdi F1-kauden avaukseen

Formula ykkösten rengastoimittaja Pirelli ei saa valmiiksi uutta sadekelin rengastaan ensi kauden avaukseen mennessä, kertoo valmistajan F1-pomo Mario Isola.

Pirelli on kehittänyt uutta sadekelin rengasta, mutta kaksi erityisesti tälle rengastyypille omistettua testiä viime kesänä eivät vielä riittäneet täysin valmistajan tarpeisiin.

- Pidämme kaksi seosta kaudelle 2018. Meillä on pehmeämpi seos ja kovempi versio, joiden välillä valinta tehdään jokaisessa kilpailussa. Jatkamme tällä lähestymistavalla, kertoi Isola.

- Kehitämme uutta sadekelin rengasta. Suoritimme muutamia testejä tänä vuonna, mutta meidän on tehtävä vielä jatkokehitystä ennen kuin voimme korvata nykyisen renkaan. Se ei kuitenkaan ole ensi kautta varten, koska meidän on ratifioitava rengas joulukuun 1. päivään mennessä, Isola jatkoi.

Säännöt kieltävät rengastoimittajaa muokkaamasta tuotteitaan kesken kauden, mutta Isolan mukaan uusi sadekelin rengas voisi tässä tapauksessa tehdä poikkeuksen sääntöön.

- Jos kauden aikana huomaamme uuden renkaan olevan merkittävä parannus nykyiseen verrattuna, niin silloin pyytäisin Charlie Whitingiä (FIA:n kilpailujohtaja) harkitsemaan uuden renkaan käyttöönottoa kesken kauden.

- Loppujen lopuksi kaikilla talleilla on sama ongelma. Emme valmista erityistä rengasta kenenkään käyttöön. Ymmärrän säännön tarpeellisuuden kuivan kelin renkaille, koska ne voivat muuttaa mestaruustaistelun tasapainoa ja tarjota etua yhdelle tai toiselle tallille, Isola lisäsi.

Lähde: motorsport.com

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.