Pippa Laukka, 50, juhlisti viikonloppuna rakkaan harrastuksensa parissa – latasi suorat sanat ihmettelijöille: "Viisikymppisen juhlapäivä on mulla eri kuin mitä ne olivat kaksikymppisenä"

Suomalaiset lihovat - ja se näkyy etenkin työikäisten vyötäröillä 7:20
Olet mitä syöt -ohjelmassa julkkiksia laihtumaan auttava Pippa Laukka paljasti Huomenta Suomen haastattelussa, kuinka hän itse ruokailee

Rautaisessa kunnossa oleva Pippa Laukka oikoo Instagramissa triathloniin kohdistuvia ennakkoluuloja.

Syksyllä uusin jaksoin jatkuvasta Olet mitä syöt -ohjelmasta tuttu lääkäri Pippa Laukka osallistui viikonloppuna triathlon-kilpailuun.

Toukokuussa 50 vuotta täyttänyt ja rautaisessa kunnossa oleva Laukka iloitsi sunnuntaina Instagramissa tehneensä oman ennätyksensä. 

Laukka taivalsi olympiamatkaksikin kutsutun perusmatkan, johon kuuluu 1,5 kilometriä uintia, 40 kilometriä pyöräilyä ja kymmenen kilometriä juoksua.

Hän palasi aiheeseen Instagramissa vielä maanantaina, sillä hän tahtoi oikoa käsityksiä, joita monella tuntuu hänen rakkaasta harrastuksestaan olevan.

– Mua pikkusen ärsyttää se, että osa ajattelee triathlonia harrastavien olevan ihmisiä, jotka nauttivat itsensä rääkkäämisestä. Triathlonissa on monia eri matkoja vasta-alkajille hyvin sopivista matkoista aina täydenmatkan ironmaniin, hän muistuttelee.

Laukka rohkaisee myös kokeilemaan, jos joku epäilee, uskaltaako vaiko ei.

– Ei todellakaan tarvitse olla huippukunnossa tai omistaa huippuvarusteita. Ei haittaa vaikka olisi vaihdevuodet, henkistä tai fyysistä kulumaa tai viidenkympin villitys, minulla ja muillakin on niitä. Tärkein varuste on positiivinen asenne ja halu oppia uutta.

Voit selata kuvia niiden päälle ilmestyvistä nuolista.

Hän toteaa samalla, että hänen käsityksensä juhlapäivästä on muuttunut melkoisesti siitä, mitä se oli takavuosina.

– Viisikymppisen juhlapäivä on mulla eri kuin mitä ne olivat kaksikymppisenä. Kaksikymppisenä baarit ja bileet teki juhlasta täydellisen, nyt juhlaa on täydellinen kesäkisa. Mun täytyy sanoa, että krapulassa mulla on paljon huonompi olo kuin triathlonkisan jälkeen. Mutta elämä on valintoja. Mun valinta on nauttia liikunnasta, hyvästä kunnosta joka toivottavasti auttaa myös pysymään terveenä.

Jatkuvasti nuorekkaalla olemuksellaan someseuraajiaan ällistyttävä Laukka kertoi hiljattain Aki Linnanahteen podcastissa saaneensa uransa aikana todella ronskia palautetta ulkonäöstään.

Nyt hänelle on sen sijaan satanut kehuja sekä suorituksestaan että asenteestaan.

– Onnittelut hienosta kisasuorituksesta. Innostavaa mallia näytät meille 50 lähestyville, kiitos siitä! eräs kirjoitti.

– Täällä vm 70 ja laittanut triathlonin ensi kesän tavoitteeksi. Kiitos näistä postauksista, saan tsemppiä omaan tekemiseen! Laukan ikätoveri kiitteli.

Olet mitä syöt uudet jaksot syksyllä MTV3-kanavalla!

Lue myös:

    Uusimmat