Pinna kireällä? Piristä tunnelmaa seitsemällä vinkillä

Seitsemällä vinkillä kiukuttelu ja huono päivä jäävät unholaan.

Joinakin päivinä pinna on kireällä ja pienetkin sattumukset harmittavat. Huonoina päivinä kumppani, ystävät ja jopa työkaverit saattavat joutua kiukuttelun kohteeksi. Tilanteen saa kuitenkin käännettyä paremmaksi muutamalla keinolla.

Kunnioita tuntemuksiasi

Ei kannata teeskennellä, että päivä on upea, vaikka juuri kastuit läpimäräksi ja laukkusi sisältö kaatui jalkakäytävälle. Anna tunteiden virrata valtoimenaan ilman arvostelua. Joskus tuntee iloa ja toisinaan taas surua, joten vihaisuus huonojen sattumusten jälkeen on aivan normaalia.

Purkautuminen

Kirjoita tapahtumat päiväkirjaasi tai kerro niistä ystävällesi rehellisesti ja sanoja säästämättä. Valita asioista, jos sinusta tuntuu siltä. Yleensä auttaa, kun asiat sanovat ääneen ja silloin myös tajuaa, että ei nämä asiat ollutkaan niin vakavia ja inhottavia. On tärkeää olla peittelemättä tunteitaan, sillä muutoin saatat hermostua pikku hiljaa yhä pienemmistä ja turhemmista asioista.

Pohdiskele

Ystävälle avautuminen saattaa auttaa löytämään kiukuttelulle useampia syitä. Läpimäräksi kastumisesta raivostuminen saattoikin johtua siitä, että olet nukkunut huonosti töissä olevien uusien projektien takia. Parisuhteessa saattaa olla jotain ongelmia, jotka ovat jääneet huomioimatta. Yritä siis löytää syy kiukutteluun ja hoida asia antamalla esimerkiksi itsellesi lisää vapaa-aikaa tai puhu kumppanisi kanssa ongelmistanne.

Ole kiitollinen

Huonon päivän kääntää paremmaksi, jos muistelee asioista joista on kiitollinen. Listaa esimerkiksi paperille 10 asiaa, joista olet onnellinen.

Vaihda paikkaa

Onko huono sattumus tapahtunut työhuoneessa? Vaihda paikkaa hetkeksi ja käy hengittämässä syvään esimerkiksi taukohuoneessa tai ulkona. Hengitä syvään, katso ikkunasta ulos ja tee jokin pieni muutos ympäristössä.

Liiku

Lukemattomat tutkimukset puhuvat liikunnan puolesta, sillä liikkuessa kehoon soljuu hyvää tuulta tuottavia hormoneja. Käy lenkillä, tanssi kotona lempikappaleen tahtiin ja huomaan, kuinka olosi paranee. Tutkimuksien mukaan jo 20 minuutin urheilusuoritus edistää mielialaa.

Rentoudu

Rentoutumisessa on tärkeää tehdä asioita, joiden jälkeen olo tuntuu miellyttävältä. Kunnioita kehoasi ja anna sen levätä hetki hiljakseen. Rentoutuaksesi voit esimerkiksi hengittää syvään, venytellä tai mennä kuumaan kylpyyn.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat