Mainos

Pimp My Mouse: MTV tutustui Speedlinkin hohtavaan parivaljakkoon

0:56

Perinteinen hiiren ja hiirimaton yhdistelmä on pitänyt pintansa pöytäkoneen ohjaamisessa jo vuosikymmenien ajan.

Speedlink on piristänyt vanhaa reseptiä tuunaamalla näyttävät valot hiiren lisäksi myös itse hiirimattoon.

MTV Digi otti kokeiluun Speedlinkin uuden Fieris-hiirimaton ja Fortus-pelihiiren. Räikeän valaistuksen lisäksi erikoista tässä kokonaisuudessa on, että siinä hiirimatto on langallinen ja hiiri puolestaan langaton, eli aivan päinvastoin kuin perinteisesti on totuttu näkemään.

Kun hiirimatto sai langan

Speedlink Fieris on erittäin suurikokoinen (25,5 x 35,5 cm) mustalla sileällä tekstiilipinnalla varustettu hiirimatto, jonka reunaa kiertää kapea kirkkaanpunainen led-valaistus. Valaistuksen virransaantia varten hiirimatto kytketään USB-johdolla tietokoneeseen.

Tuloksena on varsin näyttävä hiirimatto, joka pääsee oikeuksiinsa erityisesti hämärässä tilassa. Maton kuminen pohja pitää tiukasti kiinni pöydästä, joten matto ei pääse liukumaan kovissakaan pelisessioissa.

Korkealuokkainen tekstiilipinnoite tuntuu erittäin miellyttävältä päivittäisessä käytössä.

Eri värejä hohtava pelihiiri

Speedlink Fortus Gaming Mouse on puolestaan aggressiivisesti muotoiltu langaton pelihiiri. Hiiren päällinen näyttää metalliselta, mutta se on todellisuudessa kumipinnoitettua muovia.

Fortus Gaming Mouse

Plussaa

-Näyttävä muotoilu

-Kumipinnoite mahdollistaa hyvän otteen

-Herkkyyden säätö nappia klikkaamalla

-Käyttötuntuma kokonaisuutena

-Pitkä toimintaetäisyys

Miinusta

-Vain oikeakätisille tehty muotoilu

-Reunan lisäpainkkeiden toteutus

Jopa aavistuksen samettisen tuntuisesta pinnoitteesta saa hyvän otteen ja klikkaustuntuma on niinikään hyvä. Kumipinnoitetun rullan tuntuma on sopivan napakka. Sen sijaan vasemmassa reunassa olevat kaksi lisäpainiketta ovat hieman hankalammin asemoitu ja niiden käyttötuntuma ei ole aivan niin viimeistelty.

Hiiren päällä on erillinen DPI-painike, jota klikkaamalla hiiren herkkyyttä saa nopeasti muutettua. Valittavana on neljä eri herkkyystasoa. Pienimmällä tasolla kursori liikkuu todella hitaasti kun taas suurimmalla tasolla toiminta on pienelläkin liikkeellä erittäin ripeää. Hiiren takareunoilla olevat kidukset hohtavat eri väristä valoa sen mukaan mikä herkkyys on käytössä. Valaistuksen saa myös halutessa napsaistua pois pohjassa olevan kytkimen kautta.

Hiirellä on hyvä kantama. Koitimme hiiren toimintaa kuuden metrin päästä tietokoneeseen kytkettävästä nano-vastaanottimesta. Hiiri toimi moitteettomasti etäältäkin, mikä saattaa miellyttää tietokonetta mediakeskuksena käyttäviä.

Hyvin yhteen pelaava kokonaisuus

Fortus-hiiri ja Fieris-hiirimatto ovat kummatkin erittäin laadukkaasti toteutettuja tuotteita ja ne pelaavat hienosti yhteen.

Fieris -hiirimatto

Plussaa

-Laadukas toteutus, hyvät materiaalit

-Futuristisen näköinen reunoja kiertävä valaistus

-Riittävän suurikokoinen monenlaiseen käyttöön

Miinusta

-Virtajohto hiirimatossa on kuin askel taaksepäin

-Maton reunassa oleva virtamokkula häiritsee muuten siistiä toteutusta 

Hiirimaton pinnoite mahdollistaa hyvin tarkan ja pehmeän käyttökokemuksen ja alusta on kiitettävän kokoinen. Fortus-hiiri jatkaa hyvää tuntumaa laadukkaalla toteutuksellaan.

Erityisesti Fortus-hiiren herkkyyden säätö ansaitsee kiitosta. Pelikäytön lisäksi kyseisestä ominaisuudesta on hyötyä vaikkapa kuvankäsittelyssä, sillä hiiren liikeherkkyyden vaihtelu on omiaan tarkkuutta vaativassa työskentelyssä.

Fieris maksaa 36 euroa ja Fortus noin 30 euroa. Hinnat ovat tuotteiden laatuvaikultemaan nähden kohtuullisella tasolla. 

Mieluiten suurille käsille

Mutta muutamia kritisoitaviakin seikkoja laitteista löytyy. Ensinnäkin on kieltämättä hieman ironista, että nyt kun langattomuus on päivän sana, niin perinteinen hiirimatto joudutaankin yllättäen kytkemään narun päähän vain sen takia, että se hohtaisi valoa.

Maton oikeassa yläreunassa on myös melko suurehko mötikkä valaistusta varten, mikä hieman pilaa siistiä olemusta.

Lisäksi hiirialusta on jo niin suurikokoinen, että se ei sovi kivuttomasti kaikille pöytätasoille.

Fortus Gaming Mouse on niinikään hiireksi melko isokokoinen eikä se ei ole parhaimmillaan pienissä käsissä. Lisäksi reunan lisäpainikkeet olisi voitu toteuttaa hieman eri tavalla. Kannattaa myös huomioida, että Fortus on suunniteltu oikeakätisille, vasenkätiselle hiiren epäsymmetrinen toteutus ei istu.

Ledien loistoa syysiltaan

Fieris-hiirimatto ja Fortus Gaming Mouse muodostavat näyttävän ja hyvin toimivan kokonaisuuden, jossa laitteisiin integroidun valaistuksen avulla luodaan tunnelmaa erityisesti pelaamista ajatellen.

Ja vaikka näyttävät valot unohdettaisiinkin, niin Fieris ja Fortus ovat varsin mallikkaasti suoriutuva parivaljakko myös peligenren ulkopuolella.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.