Mainos

Kokeilussa Suomessa juuri kauppoihin tullut erikoinen näyttö: Kapteeni Kirk huutaisi innosta

MTV Digin testipöydälle tupsahti Asuksen uutuusnäyttö, joka sopisi olemuksensa puolesta hienosti Scifi-klassikko Star Trekin Enterprise-aluksen komentosillalle.

Kyseessä on hiljattain Suomessa myyntin tullut Asus MX34VQ, jossa on 21:9 kuvasuhteella toteutettu 34-tuumainen, kaareva ultra-wide näyttö. Näytön resoluutio on 3440x1440 pikseliä. 

Tuloksena on näyttö, joka soveltuu pelaamiseen, elokuvien katsomiseen ja useiden sovellusten samanaikaiseen käyttöön yhdellä näytöllä. Lisäksi näytön jalusta sisältää Qi-laturin laitteiden langatonta lataamista varten. 


Langaton Qi-laturi on integroitu futuristisesti näytön jalustaan.

Pöydällä näyttö vaikuttaa erikoisleveän kuvaformaattinsa takia yllättävän matalalta ja leveältä. Kun virran kytkee päälle, niin huomaa, että näytölle mahtuu kerralla todella paljon tavaraa. Näyttö soveltuukin hienosti työskentelyyn, jossa tarvitaan samanaikaisesti useita ikkunoita vierekkäin.

Kuva on hyvälaatuinen ja katselukulmat ovat laajat. Kuva ei haalistu vaikkaa leveää ruutua katsoisi hieman sivummaltakin. Tämä on tärkeää, sillä itse asiassa näyttö on niin leveä, että normaalilta työskentelyetäisyydeltä katsottuna sen sivureunat ulottuvat jo selkeästi viistoon katsojasta - näytön kaarevuudesta huolimatta.

Ruudun kaarevuus toimii tietokonenäytön tapauksessa hyvin, sillä tietokonenäyttöähän katsotaan lähes yksinomaan suoraan edestäpäin. Tällöin näyttö tarjoaa sopivasti syvyyttä erityisesti elokuvien katsomiseen ja pelaamiseen.

Mattapintainen näyttö estää hyvin heijastuksien syntymistä.


Edestä katsottuna näyttö on muotoiltu lähes kehyksettömäksi ja se näyttää futuristisen kevyeltä. Kyseessä ei ole kuitenkaan mikään keijukainen, sillä laite painaa 8,4 kiloa.

Lisäksi sivusta katsottuna näyttö on paksuhko, mikä rikkoo kevyttä vaikutelmaa.Äänipuoli on kehitetty yhteistyössä Harman Kardonin kanssa. Ennen kokeilua asennoituminen äänentoistoon oli skeptinen, mutta näyttö muutti käsityksen nopeasti: kokoluokkaan nähden äänentoisto on hyvätasoinen ja se kykenee tuottamaan myös matalia taajuuksia.

Käytännössä äänenlaatua voisi kuvailla samantyyppiseksi kuin hyvätasoisessa suuressa taulutelevisiossa.

Näytön jalusta on vankka, mutta moitetta tulee sen niukasta kallistusvarasta yläviistoon. Jos näyttö on sijoitettu katsojaan nähden alas, niin kallistusvara ei välttämättä riitä optimaalisen kulman luomiseksi.


Kokonaisuutena MX34VQ osoittautui kokeuilussamme kovatasoiseksi tuotteeksi, joskin noin 900 euron hinta on kieltämättä melko kova pommi lompakolle.


Asus MX34Q ominaisuudet:

Paneeli: Kaareva 34-tuumainen Ultra-wide 21:9-kuvasuhteella (resoluutio 3440 x 1440)

Paneelin tyyppi: VA

Kuva-alan mitat: 797,22 x 333,72 mm

Katselukulma: 178 astetta

Vasteaika: 4ms

Liitännät: HDMI (v2.0) x 3, Display Port 1.2, 3,5mm kuulokeliitäntä

Muuta: Jalustassa langaton Qi-laturi kännykän lataamiseksi


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.