Pilvi Hämäläinen menetti siskonsa muutamia vuosia sitten – kertoo, mistä hänen perheensä ammensi voimaa surun keskellä

10:25
Erikoishaastattelussa näyttelijä Pilvi Hämäläinen – huumori auttoi surutyössä siskon kuoleman jälkeen

Pilvi Hämäläinen kertoi siskonsa kuolemasta Viiden jälkeen -ohjelmassa. 

Näyttelijä Pilvi Hämäläinen vieraili tiistaina 12. tammikuuta Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa lauantaina jälleen MTV3-kanavalla starttaavan ikisuosikki Putouksen tiimoilta. 

Korona-aikana viihteen merkitys elämässä on korostunut ja Hämäläisen mukaan vaikeina aikoina huumori on erityisen tärkeää. Hän kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa huumorin auttaneen hänen perhettään, kun hänen siskonsa menehtyi muutamia vuosia sitten.

– Se oli meidän koko perheelle ihan hirveä asia ja lamaannuimme täysin. Mietimme, että ei tässä elämässä ole mitään järkeä, Hämäläinen muistelee.

Hämäläinen kertoo, että vanhemmat tulivat surullisen perhetapahtuman jälkeen käymään hänen luonaan Turussa, jossa hän oli tuolloin töissä.

– Ehdotin heille, että menisimme katsomaan kesäteatteria ja vanhempani empivät hetken, mutta suostuivat lopulta. Yhtäkkiä naurettiin ja itkettiin kaikki yhdessä ja saimme vaikeita tunteita naurun kautta ulos. Esityksen jälkeen äiti sanoi, että kyllä tässä elämässä on sittenkin ehkä jotain järkeä. Silloin tajusin että, tämän takia teatteri ja komedia ei ole turhanpäiväistä.

Hämäläinen toteaa, että hänessä ja hänen ikonisessa sketsihahmossa Aina Inkeri Ankeisessa on jotain samaa, nimittäin sielunmaisema. 

– Jotenkin se eteenpäin vievä voima on niin kuin Ankeisella, viha ja katkeruus, Hämäläinen naurahtaa ja toteaa samassa, että myös hänen mummossaan ja äidissään on jotain samaa kuin kyseisessä sketsihahmossa. 

Hämäläinen nähtiin ensimmäisen kerran Putouksessa vuonna 2017. Näyttelijä loi sketsihahmokilpailuun Aino Inkeri Ankeinen -nimisen hahmon, joka lopulta voitti kisassa.

Hämäläinen kertoo, että hahmo esiintyi ensimmäisen kerran jo Putouksen koekuvaustilanteessa. 

Ennen Putousta Hämäläinen oli kiinnitettynä Kokkolan kaupunginteatteriin. Yhtäkkiä lieksalaiselta pikkupaikkakunnan naisesta tuli koko kansan julkkis ja hänet tunnistettiin kadulla. Putouksen myötä hän Hämäläinen muutti pääkaupunkiseudulle. 

– Kauhistuin, kun ihmiset tunnistivat. En osannut yhtään nauttia tilanteesta, Hämäläinen toteaa. 

– Ohjelman jälkeen mua yhtäkkiä haluttiinkin joka paikkaan ja töitä oli niin paljon kuin halusi tehdä. Olen todella kiitollinen siitä. 

Katso videolta! Haastattelussa Hämäläinen paljastaa myös muutaman seikan tulevasta sketsihahmostaan. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja