Pilvi Hämäläinen jättää Putouksen haikein mielin: "On aika tehdä jotain muuta"

Kolmella edellisellä kaudella jättisuositussa Putouksessa suomalaisia hauskuuttanut Pilvi Hämäläinen ei ole mukana ohjelman 11. tuotantokaudella.

Näyttelijä Pilvi Hämäläisen mieli on haikea. Hänet nähtiin ensimmäistä kertaa MTV3-kanavan jättisuositussa Putouksessa vuoden 2017 alussa.

Tuolloin tapahtuikin paljon. Hämäläisen Putouksen kahdeksannen kauden sketsihahmokisaan luoma hahmo Aina Inkeri Ankeinen voitti kyseisen kauden hahmokilpailun. Ankeisesta tehtiin jopa oma tv-elokuva, jouluna 2017 ensiesityksensä saanut Ankeisen joulutervehdys.

Hämäläisestä, 33, tuli lähes koko kansan tuntema nimi. Hän oli mukana myös Putouksen yhdeksännellä kaudella alkuvuonna 2018 sekä viime syksynä nähdyllä kymmenennellä kaudella.

– Rakastan Putousta! Se ohjelma on minulle ihan älyttömän tärkeä. Mutta tuntuu siltä, että haluan tehdä uusia asioita. Ja silloin on pakko luopua jostain, Hämäläinen kertoo MTV Uutisten haastattelussa.

– Silloin on vaan raivattava kalenterista tilaa sellaiselle uudelle. Jos ei koskaan luovu mistään, mitään uutta ei voi tulla tilalle.

Hämäläinen kertoo pohtineensa jo syksyllä, edellisen Putous-kauden aikana, että mitä hän aikoo tehdä seuraavan kauden suhteen. Uusi kausi alkaa keväällä.

– Ajattelin silloin, että uusi kausi tulee tosi nopeasti ja jos teen Putousta, haluan tehdä sitä täysillä. Nyt oli sellainen olo, että haluan katsoa, jos sitä keksisi jotain uutta. Koska olen tällainen vaiheilija, on toki myönnettävä, että olen jo miettinyt, että oliko tämä päätös sittenkin virhe, näyttelijä nauraa.

– Kyllä minulla on tosi haikea olo. Mutta toisaalta olo on myös tosi helpottunut. Ei tarvitse olla tällä hetkellä miettimässä, että millaisen sketsihahmon nyt teen. Heti, kun olin sanonut, etten ole mukana seuraavalla kaudelle, hahmoideoita alkoi toki syntyä! Aivot varmaan jollain tapaa vapautuivat.

Pilvi Hämäläiselle jäi edellisestä Putous-kaudesta hyvä mieli. Ankeisen sketsihahmokisan voiton jälkeen hänen luomansa hahmot olivat Tuija Eronen ja Make-vauva.

– Viime kaudella en tehnyt päällekkäin niin monia töitä kuin 9. kaudella. Jäi tosi hyvä fiilis. Senkin takia tuli olo, että nyt on hyvä aika tehdä jotain muutakin kuin Putousta, Hämäläinen toteaa.

– Ja eihän tämä tarkoita, että en vielä joskus olisi mukana! Nyt, kun olen tehnyt putkeen niin monta kautta, kunnianhimoa ei ehkä enää riittänyt. On hyvä lähteä, ennen kuin on vaara, että kyllästyy, hän sanoo.

Hämäläinen astui Putous-maailmaan ryminällä keväällä 2017. Kun hänen luomansa Aina Inkeri Ankeinen voitti kahdeksannen kauden sketsihahmokilpailun, Hämäläisellä riitti kiirettä.

– Olen Putoukselle ja Joonas Nordmanille (8. ja 9. kausien ohjaaja) älyttömän kiitollinen siitä, että pääsin mukaan. Tulen aina olemaan. Olen saanut Putoukselta niin paljon, tavannut upeita tyyppejä ja se on avannut uusia ovia, Hämäläinen hehkuttaa.

Tulevaisuudessa Hämäläinen aikoo jatkaa näyttelemistä. Hän haaveilee pääsevänsä tekemään jatkossa myös enemmän käsikirjoitustöitä.

– Putous vie täysin aivokapasiteetin. Ei pelkästään siltä ajalta, kun kausi on käynnissä, vaan myös pitkältä ajalta sitä ennen. Ajattelin, että voisin yrittää taas kirjoittamista ja katsoa, mitä syntyy, kun Putous ei ole ajatuksissa koko ajan, Hämäläinen kertoo.

Millaisia vinkkejä Pilvi Hämäläinen haluaa antaa seuraavan Putous-kauden näyttelijöille?

– Täysillä vaan! Kannattaa tehdä Putousta tosissaan, silloin ei voi mennä pahasti pieleen. Koko tulevan kauden jengille kamalasti tsemppiä! En tiedä, uskallanko katsoa sitä tv:stä. Ei, kyllä sitä on pakko katsoa. Ehkä on pakko jopa mennä paikan päälle katsomaan.

Putous MTV3-kanavalla 16. maaliskuuta alkaen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja