Erikoishaastattelu: Supersuositun Putous-hahmon luonut Pilvi Hämäläinen: "Olin teininä vähän häirikkö"

Putouksen kahdeksannella kaudella huimaan suosioon nousseen sketsihahmo Aina Inkeri Ankeisen luonut Pilvi Hämäläinen kertoo olleensa vaikea teini. Näyttelijä paljastaa MTV:n haastattelussa myös asian, joka saa hänet menettämään hermonsa.


Näyttelijä Pilvi Hämäläinen, 31, hymyilee. Hymyssä ja paikoin levottomassa naurussa on havaittavissa väsymystä, mutta myös pientä haikeutta.

Putous-ohjelma, jossa Hämäläinen on mukana, huipentuu huomenna lauantaina 11. maaliskuuta ohjelman kahdeksannen kauden viimeiseen suoraan lähetykseen.

– Fiilis on väsynyt, mutta hyvä. Mitä sitten tapahtuu, kun Putousta ei enää ole? Ensi viikolla voi olla aika outo olo. Vähän haikea fiilis tulee, Hämäläinen sanoo.

Hämäläisen luoma sketsihahmo Aina Inkeri Inkeinen on mukana viimeisen lähetyksen sketsihahmokilpailun finaalissa yhdessä Timo Lavikaisen Isä Nitron ja Ernest Lawsonin Abdul Tuiskun kanssa.

Hämäläinen ei huolehdi siitä, että voittaako Ankeinen sketsihahmokisan.

– Suurin voitto on se, että Aina pääsee kertomaan tarinansa loppuun.

Pilvi Hämäläinen syntyi Lieksassa vuonna 1985. Hän muutti pois kaupungista kirjoitettuaan ylioppilaaksi vuonna 2004.

– Lapsuuteni oli kiva ja onnellinen. Rymysimme sisarusteni kanssa paljon pihalla. Äiti rakensi meidän kanssa paljon majoja ja hommasi jostain kirpputoreilta jotain roolivaatteita, jotka päällä sitten leikimme, Hämäläinen muistelee.

– Joskus pukeuduin roolivaatteisiin ja menin huijaamaan meidän naapuria. Joskus olin muistaakseni venäläinen taulukauppias ja yritin myydä tauluja, joita äiti oli ostanut. Joskus pukeuduin vanhaksi ukoksi ja menin naapurin luo väittäen olevani hänen vanha armeijakaverinsa. Kävin aina huijaamassa naapuria ja myöhemmin sitten vanhempani soittivat perään ja kyselivät, että kävikös hänen luonaan joku outo tyyppi.

Yläasteaikoina Hämäläinen oli omien sanojensa mukaan aika hirveä teini.

– Olin vähän sellainen häirikkö teininä ja remusin luokassa aika paljon. Joskus yhdeksännellä luokalla rauhoituin ja tajusin, että pitäisi varmaan keskittyä koulunkäyntiinkin, näyttelijä kertoo nauraen.

– En minä mitenkään ilkeä tai pahantahtoinen ollut, mutta olen aina ollut aika vilkas. Paikallaan pysyminen on ollut vähän haasteellista.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Mikä on ollut Pilvi Hämäläisen elämän onnellisin hetki?

– Niitä on niin monia. Vaikea sanoa. En halua nostaa jotain asiaa yli muiden. Jotkut hetket ovat eri tavalla onnellisia kuin toiset, ne tuntuvat eri lailla sielussa tai sydämessä, Hämäläinen naurahtaa.

– Pitäisikin kai jokaisessa päivässä löytää jokin pieni onnen hetki ja todeta itselleen, että minullahan on kaikki hyvin ja olen aika onnellinen. Silloinhan on jo aika onnellinen, jos ei ole ihan h*lvetin tuskainen olo. Olen oikeasti jo sellaisesta todella onnellinen, jos sieluun ei satu ihan hirveästi.

Mikä sitten saa näyttelijättären hermostumaan?

– Tietoteknisiin ongelmiin menee hermot aika nopeasti. Ja sellaiseen, jos ei itsepäisesti suostuta näkemään asioiden eri puolia. Kapeakatseisuuteen. Jos toinen ei edes yritä nähdä toisen ihmisen puolta jostain asiasta, sellainen on tosi turhauttavaa.

Pilvi Hämäläisen perhettä on reissannut Kuopiosta ja Lieksasta asti katsomaan Aina Inkeri Ankeisen edesottamuksia Putous-studiolle.

– Viime viikolla oli isosisko perheineen katsomassa. Vanhempani kävivät pari viikkoa sitten. Isoveljeni on myös käynyt. Ja kavereita on ollut paikalla kannustamassa myös, Hämäläinen sanoo.

Putouksen jälkeen näyttelijä jatkaa Villi kortti -ohjelman panelistina.

– Jotain muitakin suunnitelmia on, mutta niistä ei voi vielä puhua. Keikkailua Aina Inkerinä ja Villiä korttia. Siinä nyt varmimmat suunnitelmat, Hämäläinen kiteyttää.

Katso ylempänä ja alla Pilvi Hämäläiseen ja Aina Inkeri Ankeiseen liittyviä videoita!

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja