Tavallisesta suodatinkahvistakin saa parempaa, kun pitää mielessään muutaman perussäännön.
Monet suomalaiset ovat tottuneet juomaan huonoa kahvia: työpaikan kahvipannun kitkerä musta litku voi olla usein kaukana täydellisestä kahvielämyksestä. Monille kahvi onkin vain joka aamuinen piriste, eikä sen laatuun tule välttämättä kiinnitettyä juoman ansaitsemaa huomiota. Miksi kuitenkaan tyytyä huonoon kahviin, kun voit parantaa juomanautintoasi yksinkertaisilla ja pienillä muutoksilla?
Näin saat tavallisesta suodatinkahvista täydellistä:
8 askelta täydelliseen kahvinautintoon:
1. Kahvin on oltava tuoretta
Muista aina käyttää tuoretta ja korkealaatuista kahvia.
2. Säilytä kahvia oikein
Kahvin tuoreutta heikentävät ilma, valo ja lämpö. Pauligin mukaan happi ja liika kosteus muuttaa kahvin maun ensin latteaksi ja sitten väljähtyneeksi ja mauttomaksi. Kahvia ei kannata säilyttää esimerkiksi uunin viereisessä kaapissa, jossa se saa liikaa lämpöä. Kahvia ei myöskään kannata kaataa pois pussista suoraan rasiaan. Säilytä kahvi sen omassa pakkauksessa, tiiviiseen rasiaan suljettuna.
