Pikkupoika sai pomppulinnasta karmean infektion: "Hän oli aika järkyttynyt"

Kahden lapsen äiti varoitti muita vanhempia pomppulinnoista.

Harmitteletko joskus kesätapahtumista löytyvien pomppulinnojen ikärajoja – ne kun eivät ole aikuisille? Tämän jutun jälkeen mielesi saattaa muuttua!

Kahden lapsen äiti Brenda Sanderson varoitti jo vuonna 2015 muita vanhempia pomppulinnoista, kertoo netmums.com. Amerikkalainen Sanderson kertoi FOX25 News -uutiskanavalle, että hänen 10-vuotias poikansa sai pomppulinnassa leikkiessään stafylokokki-infektion.

Lapsi kävi pomppulinnassa valmistujaisjuhlissa, ja kaksi päivää myöhemmin hänen käsiinsä ilmestyi jälkiä.

– Kysyin ”mistä nämä ovat”, ja hän sanoi ”no, äiti, luulen, että ne ovat liukumisesta ja hyppimisestä pomppulinnassa – luulen, että muovi vain poltti minua, koska se oli kuumaa”. Rasvasin vain jäljet enkä ajatellut asiaa enempää, Sanderson kuvaa.

Pian jäljet kuitenkin pahenivat, levisivät rintaan ja käsivarsiin ja muuttuivat avohaavoiksi. Äiti vei pojan lääkärille, joka ei aluksi tiennyt, mistä on kyse.

– Se tihkui, ja kun se tihkuu, se leviää. Hän sanoi, että niihin koskeminen sattuu. Hän oli aika järkyttynyt, kyseli ”mitä tämä on, äiti, jatkuuko se?”

Lopulta lääkäri diagnosoi pojalla stafylokokki-infektion. Syylliseksi määriteltiin pomppulinna.

– Se on kuin painimatto. Stafylokokki-infektio voi tulla kuntosalilta, tai jostakin, mitä ei pestä ja puhdisteta kunnolla, lääkäri analysoi Sandersonille.

Stafylokokki-bakteerit ovat tavallisia; normaalilla iholla on aina esimerkiksi stafylokokkeja ja streptokokkeja. Stafylokokki voi aiheuttaa ongelmia päästessään rikkoutuneelle iholle. Iholle tulleet haavat tulisi aina puhdistaa. 

Ihon bakteeri-infektiot ovat Suomessa terveyskeskuskäyntien kuudenneksi yleisin, infektiosta johtuva syy. Suurin osa stafylokokkien aiheuttamista infektioista on lieviä, kuten märkänäppylöitä tai paiseita. Ne paranevat ilman antibiootteja.

 

***


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja