Pikkuleijonissa MM-kultaa voittanut Lauri Merikivi JYPin päävalmentajaksi

JYP on tehnyt kolmivuotisen päävalmentajasopimuksen Lauri Merikiven kanssa. Hän oli huhtikuussa voittamassa MM-kultaa Pikkuleijonien apuvalmentajana.

Video: Tunnelmia Kärppien mestaruusjuhlista.

35-vuotias Merikivi on toiminut kaksi viime kautta JYPin A-nuorten valmentajana.

– Pari vuotta olen seurannut sivusta, ja sitä kautta JYPin joukkue on tuttu. Varsinaisesti en voi kuitenkaan sanoa tuntevani pelaajia. Se onkin nyt ensimmäinen asia tutustua puolin ja toisin, Merikivi sanoi.

– Isoin tavoite on luoda yhdessa sellainen ilmapiiri arkeen, että pelataan yksittäisten pelien voitoista ja kauden mittaan isommista asioista. Varsinaista tavoitetta en osaa vielä sanoa, Merikivi kommentoi.

JYPin urheilujohtaja Jukka Holtari kuvasi, että alkujaan JYPillä oli kymmenkunta vaihtoehtoa päävalmentajaksi.

– Prosessia venytti, että Merikivi oli nelisen viikkoa Pikkuleijonien MM-turnauksessa. Saatiin sinä aikana rauhassa karsia ryhmää. Lopulta kirkastui, että haluamme ehdottomasti Laurin.

Uintivalmentaja Marko Malvela siirtyy JYPin psykologiseksi valmentajaksi. JYPin A-nuorten päävalmentajaksi nousee Jaakko Heikkilä.

JYP purki viime kauden päätteeksi sopimuksen Marko Virtasen kanssa. Joukkueen kausi päättyi puolivälierissä kärsittyyn tappioon HIFK:ta vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat