Mainos

Pikkulapsetkin autokouluun? ”Ei pianonsoittoakaan aloiteta 17-vuotiaana”

Brittiyrityksellä on idea, miten nuorista saadaan parempia kuljettajia.

Brittiläinen Young Driver -autokoulu antaa ajo-opetusta jopa 11-vuotiaille lapsille. He ovat myös rakentaneet erikoisvalmisteisen auton, jolla jopa viisivuotiaat lapset voivat opetella ajamista.

Autokoulunopettaja Richard Smith kertoo, että tullakseen hyviksi kuljettajiksi, harjoittelu on aloitettava varhain.

– Ei pianon- tai viulunsoittoakaan aloiteta 17-vuotiaana, se aloitetaan viiden vanhana.

Lapset eivät suinkaan ajele muun liikenteen seassa edes opettajansa valvonnassa, vaan heidän ajotuntinsa järjestetään suljetuilla alueilla.

Lasten ajo-opetuksessa autokoulu käyttää hieman muunneltuja Skoda Citigo -autoja. Vain harva alle 11-vuotias on kuitenkaan riittävän pitkä ajaakseen edes näillä erikoisvalmisteisilla autoilla. 

Young Driver -autokoulu otti yhteyttä Chris Johnsoniin, autosuunnittelijaan, joka on työskennellyt muun muassa Volvolle. Yhdessä Johnsonin kanssa he loivat auton, joka sopii minikokoisille kuljettajille.

Lopputuloksena on tavallista henkilöautoa pienempi, sähkömoottoreilla varustettu laite, jonka toiminnallisuudet ovat samanlaiset kuin oikeassakin autossa.

– Alun perin meidän oli tarkoitus valmistaa 50 autoa opetuskäyttöön, mutta kiinnostus on ollut niin suurta, että valmistamme autoja enemmänkin, Smith kertoo.

Smithin mukaan jopa autovalmistajat ovat itse olleet heihin yhteydessä ja ehdottaneet, että oikeista autoista valmistettaisiin lapsille sopivia pienoisversioita.

Lähde: BBC

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.