Mainos

Pikkujoulukausi huipentumassa - MTV:n vinkit taksin saamiseen

Firmojen pikkujoulujen väheneminen talouskriisin vuoksi näkyy myös taksijonoissa: ne ovat aiempaa lyhyempiä.

– Toki muutamana viikonloppuyönä siinä kahden ja neljän välillä eivät riitä taksit ei sitten millään, mutta aina on aamuksi porukat kotiin saatu, sanoo Taksi Helsingin toimitusjohtaja Arto Marttinen.

Taksiliiton tekninen asiantuntija Ville Jaakola arvioi, että taksiliikenne on pikkujouluviikonloppuina viime vuoden tasolla.

– Toki vilkkaimmat viikonloput ovat vielä edessä, mutta muuten tilanne vaikuttaisi taksin kannalta samanlaiselta kuin viime vuonna tähän aikaan, mutta hiljaisemmalta kuin esimerkiksi kaksi vuotta sitten.

Jos kuitenkin joudut sumaan, kokeile tätä:

Taksialan ammattilaiset Marttinen ja Jaakola antavat juhlijoille muutaman vinkin taksin saamiseksi pahimpaan aikaan aamuyöstä.

Esimerkiksi monessa kaupungissa käytössä oleva tekstiviestipalvelu on kätevä, koska se ohittaa puhelinpalvelun ruuhkan ja paluuviestinä saa tiedon siitä, onko auto kuitannut pyynnön. Mutta: tekstiviestitilauksia ei välitetä aivan taksitolppien läheisyydessä eikä Helsingissä Rautatieaseman lähellä ruuhka-aikaan. Ja tässä tulee se varsinainen vinkki:

– Mene vähän sivuun ja tilaa tekstiviestillä. Riippuu kaupungista ja tilanteesta, mutta yleensä noin sata metriä taksitolpasta tai ruuhkasta on se matka, jonka jälkeen taksi pitäisi saada myös tekstiviestitilauksella, sanoo Taksiliiton Ville Jaakola.

– Jos juhliin menee taksilla, niin saman kuskin kanssa voi sopia paluukyydistä, tai ainakin että voi soittaa ja kysyä, josko hän tulisi myös hakemaan. Toki kyyti voi maksaa hieman enemmän, jos kuljettaja on sillä hetkellä naapurikaupungissa ja joutuu ajamaan sieltä takaisin, sanoo Taksi Helsingin toimitusjohtaja Arto Marttinen.

Marttinen kertoo, että juuri Helsingissä ovat maan kärsimättömimmät asiakkaat – myös pikkujouluna.

– Espoolainen kun soittaa kotoaan taksin, niin hän keittelee sen jälkeen vielä kahvit. Helsinkiläinen soittaa taksin, kävelee ulos, ja odottaa että taksi on jo siellä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.