Pikku Huopalahdessa ammutun naisen tytär pelkäsi pahinta jo pitkään – viimeinen viesti äidille: "Missä oot mama, mama please vastaa mulle"

MTV käräjillä: Syyttäjä vaatii elinkautista 49-vuotiaalle miehelle – tämä Pikku Huopalahden henkirikoksesta tiedetään 5:43
MTV käräjillä: Syyttäjä vaatii elinkautista 49-vuotiaalle miehelle – tämä Pikku Huopalahden henkirikoksesta tiedetään.

Pikku Huopalahdessa huhtikuussa tapahtuneen henkirikoksen taustalla oli pitkäaikaista vainoamista ja koko perheen pelkoa. Naisen kokemaa piinaa sivusta seuranneen teini-ikäisen tyttären kertomukset äitinsä kohtalosta voivat järkyttää herkimpiä lukijoita.

Tämä juttu perustuu tänään julkiseksi tulleeseen poliisin esitutkintakertomukseen.

Tytär eli tavallista teinitytön elämää, jossa äidin huolenpito ja perhe olivat keskiössä. Tapahtumapäivänä tytär oli taas kerran myöhästymässä koulusta.

Hän ehti nähdä äitinsä viimeisen kerran elossa vain vilaukselta. Hän kertoi halunneensa kovasti hyvästellä äitinsä.

– Moikkaa vielä viimeisen kerran, antaa halin tai pusun äidille, mut mä olin… muuten mä olisin myöhästynyt vielä enemmän, tytär kuvaili poliisille kuulusteluissa.

Äidilläkin oli kiire jonnekin ja tyttö oli epäillyt, että se liittyi äidin ex-poikaystävään. Tytär vihasi miestä, koska tämä ei jättänyt hänen äitiään rauhaan ja pahoinpiteli häntä.

– Äiti oli koko ajan koittanut päästä hänestä eroon, mutta mies ei suostunut. Mies sanoi, että mä kerron kytille sun asioista ja kerron, että oot tehnyt tätä ja tota. Mä olin silleen, että äiti ei oo tehnyt mitään rikosta, että mitä esimerkiks? tyttö kuvaili poliisille.

– Mies uhkaili (äitiä), et jos sä lopetat nyt tähän, niin joko mä hakkaan sut, tapan sut tai mä ilmoitan poliiseille.

Tytär kertoo tarkkailusta, asuntoon tunkeutumisesta ja väkivallasta

Tytär kuvaili äitinsä ex-poikaystävän tekemisiä tavalla, jota voisi kutsua vainoamiseksi. Mies tarkkaili ja seurasi naista, kävi jatkuvasti perheen oven takana, heitteli kiviä ikkunoihin ja tunki perheen kotiin väkisin.

Mies oli töninyt naisen alas portaista, lyönyt ja ruhjonut tätä. Tyttären mukaan hänen äitinsä joutui toisinaan sairaalaan miehen väkivallan seurauksena.

Tytär pelkäsi kunniamurhaa

Tapahtumapäivänä äiti kertoi omaisilleen hakevansa jotakin papereita. Sitten hän katosi. Tytär yritti kertoa äidin ex-poikaystävään liittyvistä peloistaan tädilleen, sillä mies oli lukemattomia kertoja uhannut tappaa hänen äitinsä.

– Mä sanoin sille, et te ette usko mua varmaan, koska mä oon lapsi vielä, tyttö kertoi poliisille.

Myöhemmin selvisi, että mies oli lähettänyt äidille kaksi ääniviestiä, joissa hän puhui parkkihallissa näkemisestä ja "rahahommista".

Tytär ja muu perhe ihmettelivät, kun tapaamiseen lähtenyt nainen ei palannut kotiin. Päivän aikana tytär sai useita kyselyjä sukulaisilta ja tuttavilta, että missä hänen äitinsä on.

Tytär pelkäsi pahinta ja etsi itkien äitiään.

Tytär kävi tuttujen iranilaisten oven takana rämpyttämässä ovikelloa. Hän kyseli oven läpi, että mitä miehet ovat tehneet hänen äidilleen.

– Esimerkiksi jos äitin huivi on tippunut, niin ne alkaa huutaan äitille, ja sit äiti on huutanut niille ja ne on tehnyt jotain äitille, koska toi on niinku
Iranin laki, tyttö kuvaili.

– Iranissa ne hakkaa naisii, Iranissa ne tekee mitä tahansa naisile. Jos Iranissa naisella ei oo huivii, niin joko sitä hakataan autossa tai sitten
heitetään linnaan.

Epätoivoissaan tytär soitti vihaamalleen äitinsä ex-poikaystävällekin ja kysyi, oliko tämä nähnyt hänen äitiään. Mies reagoi raivoamalla.

"Mam, mis oot, onks kaikki hyvin?"

– Mam, mis oot, onks kaikki hyvin? Missä oot mama, mama please vastaa mulle, tytär kirjoitti äidilleen eri viesteissä.

Seuraavana yönä tyttären äidilleen lähettämät viestit eivät enää menneet perille.

– Silloin mää paikansin sen sijainnin. Mä soitin äkkiä äitin (nykyiselle) poikaystävälle ja äitin enolle, tytär kertoi.

Sukulaismiehet lähtivät parkkihalliin keskenään, sillä he eivät halunneet teinitytön näkevän äitiään, jos tälle oli käynyt jotakin. 

Nainen löytyi autosta vakavasti loukkaantuneena. Häntä oli ammuttu kaksi kertaa päähän. 

Nainen toimitettiin sairaalaan, jossa hän menehtyi myöhemmin. Mutta teinitytön päästä äidin kärsimyksiin liittyvät muistikuvat eivät katoa.

– Mä mietin niitä haavakasoja ja äitin kaikkia itkukuvia. Toivottavasti toi mies kärsii siellä linnassa, mitä se teki mun äitille, tytär sanoi poliisikuulusteluissa.

Kuulustelun aikaan hänen äitinsä oli vielä elossa. 

– Siis mikä tuuri, että äiti hengittää. Äiti on vahva, äiti on vahva.

Lue myös:

    Uusimmat