Pikatehtävä: Paahdettuja pähkinöitä, marinoituja pelargonioita ja peruna-päärynävanukas

kokkisota_kausi_2_jakso_5_annoskuvat_pikatehtävä_kape_aihinen_preview
Julkaistu 07.12.2017 09:51

MTV VIIHDE

Kari Aihinen joukkueineen valmisti pikatehtävässä paahdettuja pähkinöitä, marinoituja pelargonioita ja peruna-päärynävanukkaan.

Pikatehtävän raaka-aineet

  • Mascarpone-juusto  
  • Syötäviä kukkia
  • Päärynä
  • Saksanpähkinöitä

Paahdetut pähkinät

  • Saksanpähkinöitä kulhollinen
  • Öljy
  • Suolaa

Pyörittele pähkinät öljyssä,  laita päälle ripaus suolaa. Paahda pähkinöitä 200-asteisessa uunissa noin 5-6 min.

Marinoidut pelargoniat

  • 1 dl Rypsiöljyä
  • Hunajaa
  • ½ sitruunan mehu
  • Syötäviä kukkia

Sekoita ainekset keskenään, lisää kukat varovasti marinadin sekaan ja anna marinoitua n. 5 min.

Peruna-päärynävanukas

  • 1 peruna
  • 1 päärynä
  • Rypsiöljyä kuullottamiseen
  • Ripaus suolaa
  • ½ tl kardemummaa
  • Hunajaa
  • n. 1 dl kuohukermaa
  • n. 2-3 rkl Mascarpone-juustoa

Leikkaa peruna ja päärynä pieniksi kuutioiksi ja kuullota niitä kattilassa rypsiöljyssä. Lisää mausteet ja kerma. Keitä suht paksuksi hiukan risottomaiseksi rakenteeksi. Viimeistele lopuksi sekoittamalla mascarpone-juustoa sekaan.