Kari Aihinen joukkueineen valmisti pikatehtävässä paahdettuja pähkinöitä, marinoituja pelargonioita ja peruna-päärynävanukkaan.
Pikatehtävän raaka-aineet
- Mascarpone-juusto
- Syötäviä kukkia
- Päärynä
- Saksanpähkinöitä
Paahdetut pähkinät
- Saksanpähkinöitä kulhollinen
- Öljy
- Suolaa
Pyörittele pähkinät öljyssä, laita päälle ripaus suolaa. Paahda pähkinöitä 200-asteisessa uunissa noin 5-6 min.
Marinoidut pelargoniat
- 1 dl Rypsiöljyä
- Hunajaa
- ½ sitruunan mehu
- Syötäviä kukkia
Sekoita ainekset keskenään, lisää kukat varovasti marinadin sekaan ja anna marinoitua n. 5 min.
Peruna-päärynävanukas
- 1 peruna
- 1 päärynä
- Rypsiöljyä kuullottamiseen
- Ripaus suolaa
- ½ tl kardemummaa
- Hunajaa
- n. 1 dl kuohukermaa
- n. 2-3 rkl Mascarpone-juustoa
Leikkaa peruna ja päärynä pieniksi kuutioiksi ja kuullota niitä kattilassa rypsiöljyssä. Lisää mausteet ja kerma. Keitä suht paksuksi hiukan risottomaiseksi rakenteeksi. Viimeistele lopuksi sekoittamalla mascarpone-juustoa sekaan.