Mainos

Heikki Kuulan menu

Heikki Kuulan ostoskassin sisällöstä valmistui sammakonreisiä, pikkelöityä kurpitsaa, peruna-veriröstiä sekä jogurttimoussea ja liekitettyjä pihlajanmarjoja.

Heikin ja Volin ostokset:

  • 5 dl Naudanveri
  • 1 pss Pakastetut pihlajanmarjat
  • 150 g Vuohenjuusto
  • 1 kg/pkt Sammakonreisiä
  • pieni kurpitsa
  • 1 vaniljatanko

Sammakonreisiä

  • 4 sammakonreittä
  • Turkkilaista jogurttia
  • Vehnäjauhoja
  • Korppujauhoja
  • Suolaa
  • Rypsiöljyä uppopaistamiseen

Leivitä sammakonreidet vehnäjauho-jogurtti-korppujauho seoksessa.

Uppopaista ne 160 asteisessa öljyssä noin 3 minuuttia. Tarjoa reidet pikkelöidyn kurpitsan ja turkkilaisen jogurtin kanssa.

Pikkelöity kurpitsa

  • n. 1 dl pieneksi kuutioitua kurpitsaa
  • ​​​​​​​1 vaniljatanko
  • 2 tl hunajaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 dl valkoviinietikkaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua noin 10 minuuttia.

Peruna-verirösti

  • 4 perunaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 dl naudan verta
  • 2 rkl soijaa
  • voita paistamiseen

Raasta perunat karkeaksi raasteeksi. Lisää raasteeseen kaikki ainekset ja sekoita ne keskenään. Paista pannulla pyöreitä röstilettuja, käytä tarvittaessa stanssia apuna.

Paahdetut kasvikset

  • ½ kurpitsa
  • 1 sipuli
  • muutama valkosipulin kynsi
  • timjamia
  • persiljaa
  • 2 rkl kurpitsansiemeniä
  • rypsiöljyä

Lohko kurpitsa, halkaise sipuli. Pyörittele kasvikset öljyssä, lisää valkosipulin kynnet ja paahda kaikki 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Vuohenjuustokerma

  • 1/3 pkt vuohenjuustoa
  • 1 dl kermaa

Kuumenna kermaa ja juustoa kattilassa, kunnes juusto sulaa.

Jogurttimousse ja liekitetyt pihlajanmarjat

  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 dl kermaa
  • 1/2 rkl hunajaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl sitruunan mehua

Sekoita ainekset keskenään.

Laita pannulle:

  • 1 rkl voita
  • 1-2 tl hunajaa
  • 1 dl pihlajanmarjoja (pakaste, sulatettu)

Kuumenna voi ja hunaja. Lisää marjat, pyörittele hetki marjoja voi-hunaja seoksessa ja liekitä calvadoksella. Tarjoile liekitetyt marjat jogurttimoussen kanssa.

Liekitysohje: Kaada alkoholia tilkka pannun reunalle. Jos käytät kaasuliettä saat liekin kallistamalla pannua sitä kohti. Jos liekität muulla kuin kaasuliedellä, sytytä alkoholi palamaan esim. tulitikun avulla. Odota kunnes alkohli palaa ja liekki hiipuu.

Muista olla varovainen liekittäessä.

Mainos

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.