Pikatehtävä: Mausteinen jauhelihabulla, raumalais-meksikolainen paistos ja jalopenojogurtti

kokkisota_kausi_2_jakso_3_annoskuvat_pikatehtävä_teemu_laurell_preview
Julkaistu 23.11.2017 09:11

MTV VIIHDE

Pikatehtävässä käytössä on jalopenoja, 100 grammaa jauhelihaa, bataattia ja esikeitettyä maissia.

Mausteinen jauhelihabulla

  • 100 g jauhelihaa
  • 1 tl kuminaa
  • 2 tl paprikaa
  • 1 tl hunajaa
  • 1 keltuainen
  • Pippuria
  • Suolaa
  • Paistamiseen: rypsiöljyä, 50 g voita ja kourallinen timjamia.

Sekoita kaikki ainekset keskenään taikinaksi, muotoile niistä ”bulla” eli iso lihapulla. Paista ”bullaa” ensin hetki kuumassa öljyssä. Lisää pannuun 50 g voita ja kourallinen timjamin oksia ja paista ”bulla” kypsäksi.

Raumalais-meksikolainen paistos

  • 1/3 bataattia
  • ½ maissintähkä
  • ½ sitruunan mehu
  • Rypsiöljyä paistamiseen

Leikkaa bataatti julienneiksi (ohuiksi suikaleiksi). Irroita maissinjyvät tähkästä ja paista ölyssä pannulla. Lisää sitruunan mehu.

Jalopenojogurtti

  • ½ jalopeno
  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 rkl hunajaa
  • ½ sitruunan mehu
  • Lehtipersiljaa

Leikkaa jalopeno pieniksi paloiksi ja sekoita sen jälkeen kaikki ainekset keskenään.