Pikatehtävässä käytössä on jalopenoja, 100 grammaa jauhelihaa, bataattia ja esikeitettyä maissia.
Mausteinen jauhelihabulla
- 100 g jauhelihaa
- 1 tl kuminaa
- 2 tl paprikaa
- 1 tl hunajaa
- 1 keltuainen
- Pippuria
- Suolaa
- Paistamiseen: rypsiöljyä, 50 g voita ja kourallinen timjamia.
Sekoita kaikki ainekset keskenään taikinaksi, muotoile niistä ”bulla” eli iso lihapulla. Paista ”bullaa” ensin hetki kuumassa öljyssä. Lisää pannuun 50 g voita ja kourallinen timjamin oksia ja paista ”bulla” kypsäksi.
Raumalais-meksikolainen paistos
- 1/3 bataattia
- ½ maissintähkä
- ½ sitruunan mehu
- Rypsiöljyä paistamiseen
Leikkaa bataatti julienneiksi (ohuiksi suikaleiksi). Irroita maissinjyvät tähkästä ja paista ölyssä pannulla. Lisää sitruunan mehu.
Jalopenojogurtti
- ½ jalopeno
- 1 dl turkkilaista jogurttia
- 1 rkl hunajaa
- ½ sitruunan mehu
- Lehtipersiljaa
Leikkaa jalopeno pieniksi paloiksi ja sekoita sen jälkeen kaikki ainekset keskenään.