Piirakkayrittäjän joulusesonki meni pilalle: "Ei ole lämmintä vettä tai sähköä" – taustalla Jethro Rostedtin ja kiinteistöfirman välinen outo kiista

Erikoinen kiinteistöriita varjostaa Savonlinnan kauppakeskus Kauppalinnassa toimivia yrityksiä.

Leipomoyrittäjän mukaan joulusesonki jää tänä vuonna välistä, sillä Kauppalinnan kellari on veden vallassa ja koko kiinteistöstä puuttuvat sähköt.

– Ei ole lämmintä vettä tai sähköä, niin kyllä se on aika hankala tilanne leipomo-kahvilalle. Siinä ei piiras paistu enää, Kauppalinnassa yritystään pyörittävä Keijo Laamanen toteaa.

Laamanen on pitänyt yhdessä Seija Laamasen kanssa Linnan Piirakka ja Kukko -nimistä yritystä kauppakeskuksen tiloissa viisi vuotta. 

Nyt heidän on siirryttävä uusiin tiloihin kesken tärkeän joulusesongin, koska kiinteistön erikoisen omistusriidan vuoksi koko kauppakeskuksen sähköt ovat menneet.

– Meille on tullut useampi tuhat kappaletta piirastilauksia myyntiin tälle ja ensi viikolle. On aikamoinen tilanne koittaa tavoittaa kaikki tilauksen tehneet. Täällä leipomon tiloissa on tällä hetkellä neljä astetta lämmintä, Laamanen kommentoi MTV:lle puhelimitse.

Soittohetkellä hän on juuri muuttopuuhissa.

– Uusi paikka on tiedossa, mutta siinä menee oma aikansa, ennen kuin kaikki on valmista. Joulusesonki oli ja meni, tämän joulun olemme ihan hampaattomia.

Kuka kiinteistön omistaa?

Käynnissä oleva kiinteistöriita juontaa juurensa vuoteen 2019, jolloin kiinteistömaailmassa tunnettu ja TV:stäkin tuttu Jethro Rostedtosti Kauppalinnan Vaunula Oy:lta.

Video: Jethro Rostedt unohti saapua Viiden Jälkeen -ohjelmaan, mutta mies tavoitettiin puhelimitse Maltalta.

7:06

Kesällä 2020 kiinteistön omistajuudesta on kuitenkin syntynyt epäselvyyttä, jota selvitellään nyt välimiesoikeudessa.

Kauppalinnan vuonna 2019 myyneestä yhtiöstä asiaa kommentoidaan näin:

– Siihen asti Rostedt on vastannut kiinteistön vuokrasuhteesta. Kesällä hän on havahtunut siihen, että hänen käsityksensä mukaan kauppa ei häntä sitoisi, minkä jälkeen hän on jättänyt hoitamatta velvoitteensa suhteessa vuokralaisiin, asianajaja Matti Penttinen kertoo MTV Uutisille.

Penttinen toimii Lease Deal Group Oyj:n hallituksen puheenjohtajana ja hoitaa yrityksen tytäryhtiö Vaunula Oy:n lakiasiaa Rostedtia vastaan. Penttisen mukaan asiasta saadaan välimiesratkaisu vuodenvaihteessa.

MTV Uutiset tavoitti myös Jethro Rostedtin, joka ei halunnut kommentoida asiaa MTV:lle miltään osin, koska asian käsittely on kesken.

Kellariinkin tulivat vedet

Kun kiista kiinteistön omistuksesta alkoi, Kauppalinnassa vuokralla olevat yritykset olivat tietämättömiä asiasta. Keijo Laamasen mukaan tieto asiaan liittyvistä epäselvyyksistä on kantautunut vuokralaisille lähinnä huhupuheina.

– Omistajasuhteesta ei ole meille tiedotettu, muuten kuin Rostedtin kautta, että hän ei tätä omista, hän sanoo.

Laamasen käsityksen mukaan lämmin vesi ja sähkö katkesivat muutamia kuukausia sitten. Koska heidän yrityksellään oli oma sähkösopimus ja tiloja pidettiin lämpimänä ilmalämpöpumpun avulla, tuolloin se ei estänyt heitä jatkamasta toimintaa.

Mahdottomaksi tilanne meni, kun kiinteistön sähköpääkeskus vikaantui, ja myös heidän tilansa menivät pimeäksi.

– Kauppalinnan kellarissa on parikymmentä senttiä vettä tällä hetkellä, koko alakerrassa ja autohallissa. Siellä sähköpääkeskus sijaitsee, joten mietin, johtuisiko vika siitä.

Asiasta uutisoi ensin muun muassa Itä-Savo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja