Mainos

Piilolasit sopivat lähes kaikille – ”Osalle monitehopiilarit toimivat jopa paremmin kuin silmälasit”

Piilolinssit saattavat monessakin tapauksessa olla silmälaseja parempi vaihtoehto: ne eivät huurru pakkasella, valu hikisiltä kasvoilta jumpassa tai rajoita näkökenttää.

– Osalle moniteholinssejä tarvitsevista piilolinssit saattavat sopia jopa paremmin kuin monitehosilmälasit. Asiakas saa piilolinssisovituksessa käydessään mukaan koepareja, jolloin linssien voimakkuuksien toimivuutta pystytään testaamaan käytännössä, sanoo optometristi Katriina Kantola Nisseniltä.

Piilolasit pähkinänkuoressa:

 • Noin 90 prosenttia myytävistä linsseistä on pehmeitä linssejä, joissa aineena on happea läpäisevä silikonihydrogeeli
 • Piilolinssejä on olemassa kertakäyttö-, kuukausi- ja vuosilinssejä
 • Yksiteholinssien ohella on saatavilla moniteholinssejä
 • Myös hajataittoa voi korjata piilolinsseillä
 • Värillisillä piilolinsseillä voi muuttaa silmien väriä

– Toisinaan sopivien moniteholinssien löytämisessä saattaa mennä hieman pidempi aika, mutta lähestulkoon aina löydämme asiakkaalle sopivan ratkaisun.

Kantola kertoo, että moniteholaseja tarvitseville näköä voi korjata piilolinsseillä kahdella tavalla: joko moniteholinsseillä tai kaksilla eri voimakkuuksilla olevilla yksiteholinsseillä.

– Monitehopiilareilla näkee molemmilla silmillä lähelle, keskietäisyydelle ja kauas, kun taas yksitehopiilareilla korjattuna toisella linsseistä näkee paremmin lähelle ja toisella kauas.

Kantolan mukaan joillekin monitehopiilolinssit voivat olla sopivampi vaihtoehto kuin monitehosilmälasit. Osa moniteholasien käyttäjistä saattaa kokea aluksi olonsa keinuvaksi silmien vasta totutellessa tulkitsemaan linssin eri voimakkuuksia.

– Joillekin monitehosilmälasien reunavääristymät saattavat häiritä näkemistä, ja tehdä "keikuttavan" olon. Piilolinsseissähän näitä reunavääristymiä ei ole, joten ne voivat toimia joillakin jopa paremmin. Monitehosilmälaseissa lähinäön korjaava osuus on linssin alareunassa, mutta piilolinsseissä korjaava elementti on eri puolilla linssiä, ei vain yhdessä kohtaa. Esimerkiksi rannalla ollessa voi piilareilla lukea myös selällään, kun ei tarvitse koko ajan katsoa alaviistoon kuten tavallisilla rilleillä, Kantola sanoo.

Monitehopiilarit kätevät urheilussa ja harrastuksissa

Monitehopiilolinsseillä näkökenttä on laajempi kuin silmälaseilla, sillä niillä voi katsoa mistä katselusuunnasta tahansa esimerkiksi kauas, eivätkä niin sanotut reunavääristymät tai kehyksen laidat tule eteen.

– Monitehopiilolinssin pintaa koostuu rinkuloista, joissa on eri voimakkuudet. Aivot valitsevat, mistä kohtaa tarkennetaan, että pitääkö nähdä lähelle vai kauas. Yleensä aivot tulevat reaktiossa jonkin verran silmiä myöhässä, minkä takia uusiin linsseihin tottuminen voi viedä hieman aikaa.

Nissen mainoskuva

Piilolinsseistä löytyy muun muassa kertakäyttöisiä, kuukausilinssejä sekä vuoden pidettäviä linssejä. 

Kantolan mukaan piilolinsseillä on monia etuja silmälaseihin verrattuna.

– Piilolinssit ovat huomaamattomat, niissä ei ole näkemistä häiritseviä reunoja, kuten silmälaseissa. Etenkin jos kehykset ovat kapeat, voivat reunat häiritä. Piilolinssit eivät myöskään huurustu tai putoa kasvoilta, vaikka kuinka hikoilisi esimerkiksi urheillessa. Piilolinsseillä saa helposti tyyliin vaihtelua ja niillä voi tuoda omat silmät esiin esimerkiksi juhlissa. Nykyaikaiset silikonihydrogeelilinssit ovat hyvin pehmeät ja kosteat, tuntuu kuin vain vesipisara koskettaisi silmää.

Piilolasien käytön alkuun pääset varaamalla ajan piilolinssisovitukseen

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Uusimmat

   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.