Mainos

Piian järjestämä yllätys onnistui yli odotusten: ”Hymyssä suin katselin äitini iloa ja riemua”

Facebook-ryhmään lisätty pyyntö sai aivan uudet mittasuhteet, kun tuntemattomat ihmiset innostuivat lähettämään joulutervehdyksiä joulumielensä kadottaneelle äidille.

Kahden pojan äiti Piia Sillanpää, 38, kertoo hänen äitinsä olevan sydämeltään suuri jouluihminen, aivan kuten hänkin. Äiti ja tytär saattavat pohtia jouluisia juttuja jo kesällä, mutta tänä vuonna äidin joulumieli näytti olevan kadoksissa. Huoli äidistä synnytti idean, jonka toteuttaminen onnistui yli odotusten.

– Halusin peruslahjan lisäksi hänelle myös jonkun muun yllätyksen, jonka hän muistaisi aina, Sillanpää kertoo idean synnystä.

Postikortteja tulvinut laatikoon useamman päivän ajan

Selailtuaan Facebookin Sydämeeni joulun teen -ryhmää nainen sai ajatuksen pyytää ryhmän jäseniltä hieman apua yllätyksen järjestämiseen.

– Ajattelin, että pieni pyyntöni katoaa keskusteluiden sekaan. Lyhyesti kerroin, että haluaisin tehdä pienen yllätyksen äidilleni. Kyselin, olisiko joku innokas lähettämään äidilleni Tuula Viitalalle joulukortin.

Marraskuun alussa lisätty pyyntö sai ryhmässä runsaasti huomiota, ja pian Sillanpäälle alkoikin sadella kysymyksiä äidin osoitteen lisäksi myös hänen iästään ja mieltymyksistään.

Sillanpään alkuperäisenä toiveena oli, että 59-vuotias äiti saisi tuntemattomilta ihmisiltä kymmenestä kahteenkymmeneen joulutervehdystä. Yllätys olikin melkoinen, kun kortteja tulvi äidin postilaatikkoon useamman päivän ajan.

Kortteja tuli kaiken kaikkiaan 111 kappaletta, joista ensimmäiset putosivat postilaatikkoon jo marraskuussa. Sillanpää epäilee, että posteljooni on saattanut olla kummissaan näin suuresta korttimäärästä.

”Hyvää joulua sinulle minulta”

Tuntemattomilta saadut kortit saivat äidin aluksi hämilleen, mutta pian hän ymmärsi, kuka yllätyksen takana oikein oli.

– Hymyssä suin katselin äitini iloa ja riemua, kun kortteja tuli. Yllätykseni onnistui yli odotusten, nainen iloitsee.

Ihmisten ystävällisyys ei rajoittunut ainoastaan kortteihin, vaan Sillanpää kertoo äitinsä saaneen tuntemattomilta ihmisiltä myös lahjoja, kuten villasukat, suklaalevyn ja kuusenkoristeita. Koristeet ovat taatusti mieluinen lahja, sillä Sillanpää kertoo hänen äidillään olevan reippaasti sata koristetta kuusessaan joka vuosi. Hän on säästänyt myös paljon joulukoristeita, joita lapset ovat aikoinaan tehneet.

– Hänen kotinsa on joulukuussa tupaten täynnä koristeita – ja tänä vuonna joulukortteja, Sillanpää kertoo.

Äiti on itsekin kova korttien lähettäjä, ja tänäkin vuonna joulukortteja lähti matkaan peräti 70 kappaletta niin sukulaisille, ystäville kuin vanhoille työkavereillekin.

Unohtumaton yllätys ei olisi onnistunut ilman apua, ja Sillanpää haluaakin nyt kiittää kaikkia niitä ihania ihmisiä, jotka osallistuivat yllätyksen järjestämiseen. Erityisesti naisen mieleen on jäänyt kortti, jossa luki: ”Hyvää joulua sinulle minulta”.

***

0:12

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.