Mainos

83-vuotias Sinikka liikuttui tuntemattoman lähettämästä joulukukasta – "Jouluna muistot nousevat mieleen"

Kotihoitaja Marjo Halén avaa tottuneesti asiakkaan oven. Tällä kertaa kotikäynti ei koostukaan lääkkeistä, ruuasta ja siivoamisesta, vaan Halénilla on yllätys. Hän on saanut vietäväkseen yllätyskukan.

– Sinikka, Marjo täällä, hän huhuilee ja jatkaa: Katsopas, mitä toin sinulle. Se on joulukukka tuntemattomalta ystävältä!

1:31

83-vuotias Sinikka Huuskonen hämmentyy. Hän ottaa kukan vastaan ja halaa tiukasti kotihoitajaansa.

– Hyvää joulua, Marjo kuiskaa.

– Mä itken, Sinikka sanoo, irrottaa otteensa hetkeksi ja halaa heti hoitajaa uudelleen.

Tuntemattoman lähettämä kukkatervehdys lämmittää Huuskosen sydäntä. Hän asettelee kukan pöydälleen, ihailee siinä olevaa punatulkkukoristetta ja suunnittelee vievänsä sen ulos kesällä.

– Sydämessä pienessäkin asuu joulun taika. Pysähdy siis sinäkin, nyt on joulun aika, kotihoitaja Halén lukee ääneen kukan mukana tullutta korttia.

Vielä ehdit osallistua: Moni yksinäinen vanhus on vielä vailla kukkaa. Katso mukana olevat kukkakaupat täältä. Kukkia voi ostaa 19.12. saakka. 

Vielä on vanhuksia vailla kukkaa

Huuskoselle viety joulukukka on yksi tuhansista kukista, joita lahjoitetaan joulun alla yksinäisille vanhuksille. Kampanja on nyt käynnissä seitsemättä vuotta.

Viime vuonna kukkia saatiin viedä 6000. Tänäkin vuonna on jo viety tuhansia kukkia, ja kampanja on vielä käynnissä tämän viikonlopun ajan.

– Kukkakaupoissa roikkuu yhä vanhusten nimiä joulupuissa, eli kampanjaamme ehtii vielä osallistua, kertoo Home Instead Seniorihoivan viestintäpäällikkö Heidi Tetteh.

Huuskonen istahtaa pienessä, viihtyisässä olohuoneessaan rollaattorinsa päälle. Häntä hieman ramaisee, sillä edellisenä yönä kylässä oli ystävä pienen vauvansa kanssa.

– Sitä minä mietin, että kun joillain ihmisillä ei ole ketään läheisiä. Minulla on 28 lastenlasta ja lastenlastenlasta ja yksi puolen vuoden ikäinen viidennessäkin polvessa. Mutta ne, joilla ei ole ketään. Kyllä joulu mahtaa tuntua ikävältä, kun kaikkialla vielä niin hehkutetaan perhekeskeisyyttä, Huuskonen miettii. 

Lapsuuden joulut palaavat mieleen

Tänä jouluna tytär hakee Huuskosen aattona luokseen ja joulupäivänä matka jatkuu pojan luo. Kuten Huuskonen sen sanoo, pöydästä pöytään viedään.

Hän on onnellinen siitä, että läheiset ovat mukana elämässä. Mutta silti joulun aika saa aina muistot pintaan.

– Minulla on ollut neljä lasta. Kaksi poikaani olen kymmenen vuoden sisällä joutunut hautaamaan, Huuskonen sanoo kyyneleet silmissään.

Mutta onneksi joulun aika tuo myös mukavia muistoja mieleen. Sen, kuinka lapsena joulut vietettiin kotona maalla, oli hulinaa, oli lehmiä ja vaikka mitä muitakin eläimiä.

– Joulu on niin tunnelatautunutta aikaa. Ja mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän ne lapsuuden joulut muistuvat mieleen. Ja onneksi minä vielä muistan ne! Huuskonen sanoo ja koputtaa leikkisästi päätään.  

Ole joulupukkina seniorille –kampanja on Home Instead Seniorihoivan järjestämä hyväntekeväisyystempaus, johon kuka vain voi osallistua ostamalla joulukukan kampanjassa mukana olevista liikkeistä. Kampanja on käynnissä 19.12. saakka. Täältä näet, mitkä kukkakaupat ovat mukana kampanjassa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja