Pihamailla hoipertelevat juopuneet pesukarhut aiheuttavat hämmennystä – biologilta erikoinen neuvo: ”Älkää yrittäkö saada niitä selviksi juottamalla niille kahvia”

Kanadassa Ottawan Stittsvillessä on tavattu juopuneita pesukarhuja, uutisoi CBC. Veijarit ovat ilmeisesti herkutelleet käyneillä hedelmillä, joita löytyy tähän aikaan vuodesta maastakin.

Stittvillessä asuva Emily Rodgers kohtasi takapihallaan yhden näistä humalassa hoipertelevista pesukarhuista.

– Se ei voinut liikkua kunnolla, vaan ikään kuin raahasi jalkojaan perässään. Se ei kyennyt seisomaan edes paikallaan, Rodgers kertoo.

Katseltuaan pesukarhun touhua useamman tunnin, Rodgers soitti lopulta kaupungin työntekijöiden päivystysnumeroon ja juopunut eläin tultiin korjaamaan pois.

Paikallisen biologit pitävät todennäköisenä, että pesukarhut ovat herkutelleet käyneillä omenoilla ja muilla hedelmillä, joita on pudonnut puusta maahan. Yleensä tällaisen ”baarin” äärellä ovat linnut, mutta myös pesukarhuja on tavattu herkuttelemassa niiden äärellä.

– Älkää yrittäkö saada niitä selviksi juottamalla niille kahvia, vaan antakaa niiden olla. Jos todella huolestutte, soittakaa eläinsuojeluviranomaisille, neuvoo professori Michael Runtz Carletonin yliopistosta.


Lue myös:

    Uusimmat