Nälkäiset karhut aiheuttavat selkkauksia Pennsylvaniassa: "Melkein päivittäisiä valituksia"

Nälkäiset karhut aiheuttavat selkkauksia Pennsylvaniassa – onko tästäkin syyttäminen koronaa? 1:26
Videolla eräs nälkäinen karhu kiipeilee jäteauton päällä ruuan perässä, kun taas toinen on asettunut syömään henkilöauton takapenkille jääneitä antimia.

Pennsylvaniassa nälkäiset karhut ovat terrorisoineet ihmisiä tavallista enemmän.

Kidderin kunnan poliisilaitoksen poliisi Vincent Murrow kertoo, että karhujen aiheuttamat häiriöt poliisilaitoksen piirissä ovat yleistyneet kuluneen syksyn aikana.

– Ovat ne aika yleisiä, melkein päivittäisiä valituksia karhuista alueellamme, Murrow kertoo.

Viimeisin selkkaus tapahtui mustakarhun ja jäteauton kanssa. Yllä nähtävällä videolla mustakarhu on kiivennyt jäteauton päälle joko ruuan tai ilmaisen kyydin perässä.

– Voisi kuvitella, että se oli kyllästynyt pienten jäteastioiden tarjontaan ja oli suuremman saaliin perässä, Murrow toteaa tapahtumasta.

Muutama kuukausi takaperin eräs utelias kontio oli kiivennyt erään kuntalaisen autoon ja syönyt takapenkille pakatut ruuat.

Karhuille täysin luonnollista toimintaa

Katherine Uhler Poconon villieläintensuojelukeskuksesta toteaa, että karhujen käytös on aivan normaalia. Ne ovat yleensä vilkkaimmillaan tähän aikaan vuodesta, juuri ennen talviunille siirtymistä. Talviunien takia karhut ovat myös nälkäisiä, koska niiden täytyy kerätä talven yli kestävä rasvavarasto.

– Jokainen karhu syö noin 20 000 kaloria päivässä. Se on siis noin kymmenkertainen määrä, mitä ihminen syö päivässä. Ne ovat hyvin aktiivisia ja erittäin nälkäisiä, Uhler kertoo.

Koronapandemialla on myös oma osansa Kidderin kunnan karhuongelmassa. Koska ihmiset liikkuvat koronan takia tavallista enemmän ulkosalla ja luonnossa, myös kohtaamisia villien karhujen kanssa tapahtuu tavallista enemmän.

Viranomaiset ovat muistuttaneet kuntalaisia pysymään kaukana karhuista ja vähintäänkin pitämään etäisyyttä sellaisen kohdatessaan. Uhler ehdottaa, että roskia ei jätettäisi ulos odottamaan jäteautoa. Myöskään ruokaa ei kannata säilyttää ulkosalla, koska karhut haistavat ruoan kilometrien päähän.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat