Pieterin, 32, äiti valjasti poikansa sovinistisen liikkeen keulakuvaksi: ”Rakastan äitiäni suunnattomasti, mutta voi pojat…”

2:38

Yhdysvaltalainen nuorimies, Pieter Hanson, hämmentyi pahanpäiväisesti huomattuaan kuvansa olevan valjastettu #HimToo-liikkeen kasvoiksi – äitinsä toimesta. Surkuhupaisasta tapahtumaketjusta kertoo muun muassa The Washington Post.

VIDEO: Miltä näyttäisi, jos ihmiset käyttäytyisivät oikeassa elämässä kuten tekevät Tinderissä?

Pieter Hanson, 32, sai elämänsä puhelun kesken tentin: ystävä kertoi Pieterin äidin tehneen pojastaan vahingossa viraalihitiksi nousseen meemin.

”Tässä on MINUN poikani. Hän valmistui alokasleiriltä. Hänelle annettiin palkinto palveluksestaan. Hän on koulussa kympin oppilas. Hän on herrasmies, joka kunnioittaa naisia. Radikaalien, kirveitä heiluttavien feministien ja heidän levittämiensä valheellisten seksuaalisten syytösten vuoksi hän ei enää mene yksin treffeille. Minun ääneni menee #HimToo-kampanjalle”, äidin twiitissä luki. Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Kirsikkana kakun päällä oli kuva Pieteristä poseeraamassa merivoimien sotilaspuvussa.

#HimToo-kampanja on vastaveto #MeToo-kampanjalle. #HimToo-tunnistella on jaettu väitteitä, joiden mukaan miehiä syytellään seksuaalisesta häirinnästä perusteetta. Tunnistetta on käytetty myös miesten kokemaa seksuaalista häirintää koskevissa asiayhteyksissä.

Mies ei tunnistanut itsestään äitinsä kuvausta

Pieter ei tiennyt äitinsä sometuksesta saati tunnistanut itseään twiitin tekstistä. Hän seisoo naisiin kohdistuvan seksuaalisen häirinnän lopettamista vaativan #MeToo-liikkeen riveissä, eikä todellakaan pelännyt mennä yksin treffeille.

– Se ei edusta minua alkuunkaan. Rakastan äitiäni suunnattomasti, mutta voi pojat… yritän edelleen ymmärtää tätä, Pieter sanoi The Washington Postin haastattelussa.

Pieterin ystävät olivat samaa mieltä. Äidin twiitti kertoi täysin päinvastaisesta ihmisestä kuin jonka he tunsivat.

Twiitti oli joka tapauksessa alkanut sosiaalisessa mediassa elää omaa elämäänsä, vaikka Pieterin äiti oli poikansa pyynnöstä poistanut twiitin – ja koko tilinsä.

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Mies selitti asiaa omassa twiitissään 

Vastavedoksi Pieter twiittasi itsestään samankaltaisen kuvan kuin äitinsä, mutta uudella sanomalla.

”Se oli äitini. Joskus rakastamamme ihmiset tekevät tietämättään asioita, jotka satuttavat meitä. Oikaistaanpa. Kunnioitan ja uskon naisiin. En ole ikinä kannattanut #HimToo-kampanjaa. Olen ylpeästi merivoimien veteraani, kissan isä ja liittolaisenne. Niin ja Twitter, meemipelinne on mahtavaa”, Pieter kirjoitti. Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Tähän mennessä Pieterin viesti on kerännyt 155 000 tykkäystä, joten viesti on mennyt perille ainakin osalle Twitter-käyttäjistä.

Lähde: The Washington Post, Twitter

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja