Dramaattinen kuva: Vesibussi upposi merellä Pietarsaaressa – aluksesta pelastettu 27 ihmistä

Vesibussi upposi merellä Pietarsaaressa – 27 ihmistä pelastettu 0:20

Keski-Pohjanmaalla Pietarsaaren edustalla on sattunut suuri vesiliikenneonnettomuus.

Pelastuslaitos sai hälytyksen onnettomuudesta kello 12.35 ja määritti onnettomuuden suureksi ja lähetti paikalle seitsemän pelastusyksikköä.

Merivartioston mukaan kyseessä on vesibussi, joka on ottanut vettä sisäänsä. Merivartiosto tiedotti kello 14.20, että alus on kokonaan uponnut.

Onnettomuuspaikka on Pietarsaaren edustalla Ådön kalasataman pohjoispuolella.

Kaikki kyydissä olleet pelastettu

Aluksesta on tämän hetkisten tietojen mukaan pelastettu 27 ihmistä. Aluksen päällikön ilmoituksen mukaan kyydissä oli 25 matkustajaa ja kaksi miehistön jäsentä.

Merivartiosto kertoo Twitterissä, että tapahtumassa olleet henkilöt ovat tämän hetken tiedon mukaan pelastettu auleella olleisiin muihin aluksiin. Turmassa ei ollut osallisena muita aluksia.

Klo14:31 Merivartiosto tiedotti, että onnettomuusalus on tarkastettu sukeltamalla ja kaikki matkustajat sekä miehistö ovat turvassa. Pelastustoimet kohteessa ovat päättyneet.

Silminnäkijä: Moottori alkoi savuta

Paikallislehti Österbottens Tidningin julkaisemassa kuvassa näkyy, että vain aluksen keula oli veden pinnalla. Lehden mukaan aluksen nimi on M/S Mässkär.

Lehden mukaan poliisi on kuulustellut alustavasti aluksen kapteenia.

Silminnäkijöiden mukaan aluksen moottori oli alkanut savuta, kertoo lehti. Lehden haastatteleman silminnäkijän mukaan ihmisiä pelastettiin turman jälkeen vedestä.

Aluksen omistajan verkkosivujen mukaan alus tekee lounasristeilyjä ja toimii taksiveneenä.

Vesiliikennettä rajoitetaan pelastustöiden ajan

Onnettomuuden pelastustöitä johtaa Turun meripelastus. Paikan päällä kohteessa pelastustöissä ovat merivartiosto, ensihoito- ja pelastusyksiköitä sekä poliisin yksiköitä.

Merivartiosto pyytää onnettomuusalueella olevia veneitä antamaan pelastajille työrauhan ja pitämään etäisyyttä kohteeseen.

Kohteessa on käynnissä viranomaisten sukellustoiminta. Alueen vesiliikennettä rajoitetaan pelastustöiden ajan.

Juttua päivitetään.


Lue myös:

    Uusimmat