Nuori mies hyppäsi mereen Baltic Princessilta – Merivartiosto käynnisti ison operaation: "Jos henkilö on pelastettavissa, hänet löydetään"

Ihminen on pudonnut yli laidan TallinkSiljan omistamalta Baltic Princess -matkustajalaivalta Turun saaristossa,.

Länsi-Suomen merivartioston johtokeskuksesta kerrotaan MTV Uutisille, että pudonnutta etsitään muun muassa kahdella partioveneellä ja helikopterilla. 

Merivartioston mukaan ihmisen putoaminen mereen sattui Nauvon pääsaaren pohjoispuolella sijaitsevalla väylällä.

– Aika tarkat tiedot saatiin videotallenteiden kautta, missä se on mahdollisesti tapahtunut. Jonkinlaisella viiveellä on pelastusrengas heitetty perään. Kun se löydetään, voidaan päätellä missä henkilö voi olla, kertoo Samu Hiljanen Turun meripelastuskeskuksesta.

Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd kertoo STT:lle, ettei kysymyksessä ollut vahinko, vaan nuori mies hyppäsi tilanteesta tehtyjen havaintojen perusteella tahallaan mereen.

Operaatio myöhästyttää liikennettä

Forecan mukaan meriveden lämpötila Turun saaristossa on noin kahden ja neljän asteen välillä.

– Siellä on aika pimeätä, joten ei kovin optimiolosuhteet etsintään. Siellä on kyllä paljon luotoa ja muuta, mihin on voinut pelastautua. Aluehan on loppujen lopuksi aika pieni, niin jos henkilö on pelastettavissa, hänet löydetään, Samu Hiljanen kertoo.

Etsinnät paikalla jatkuvat merivartioston voimin. Merivartiosto sai rajattua etsintäalueen riittävän suppeaksi, jotta Baltic Princess ja muut alukset voitiin päästää jatkamaan matkaa.

Etsintöihin osallistuivat aluksi myös Viking Linen M/S Viking Grace sekä paikalle saapunut hinaaja Hamlet. Etsintöihin osallistui alkuun myös Rajavartiolaitoksen lentokone.

Baltic Princess liikennöi Turun ja Tukholman välistä reittiä ja pysähtyy matkalla Ahvenanmaalla. TallinkSilja kertoo Twitterissä, että Baltic Princessin odotetaan saapuvan Turkuun kello 20:15, tunnin verran myöhässä aikataulustaan. Laivan arvioitu lähtöaika kohti Tukholmaa on kello 21:15. 


Lue myös:

    Uusimmat