Mainos

Suomenlahdella iltapäivällä kaatunut luotsivene on uponnut – sukeltajat eivät toistaiseksi ole löytäneet veneestä ihmisiä

Porvoon majakan eteläpuolella kaatuneen luotsiveneen pelastustyöt jatkuvat. Klo 23.50 Rajavartiolaitoksen laatiman tiedotteen mukaan kaatunut luotsivene on uponnut nostotoimenpiteiden aikana. Tiedotteen mukaan vajoamista ei voitu estää. 

Kahta kadoksiin joutunutta henkilöä ei ole vielä löydetty. Sukeltajat ovat suorittaneet pelastussukellusta uponneeseen veneeseen. Toistaiseksi veneestä ei ole löytynyt ihmisiä. Myös pintaetsinnät alueella jatkuvat henkilöiden löytämiseksi.

Käynnissä on suuri pelastus- ja etsintäoperaatio, johon osallistuu muun muassa useita merivartioston veneyksiköitä, helikoptereita sekä vartiolaiva Turva.

Paikalle on hälytetty myös Helsingin pelastuslaitoksen MIRG ryhmä eli Maritime Incident Response Group on alusten tulipalojen sammuttamiseen ja muihin haasteellisiin merionnettomuuksiin erikoiskoulutettu meripelastusryhmä, jonka toiminta kattaa koko Itämeren alueen. Suomen ryhmät ovat Turussa ja Helsingissä.

–  Kyse oli normaalista tehtävästä, jossa luotsivene oli noutamassa isosta öljyaluksesta luotsia takaisin Emäsalon asemalle, kertoi Finnpilotin viestintäpäällikkö Sari Turkkila.

Luotsiyhtiö Finnpilotin mukaan vene löydettiin kellumasta pohja ylöspäin. Kaatumisen yksityiskohtia ei vielä tiedetä. Luotsaus on toistaiseksi keskeytetty Emäsalon väylällä. 

Kadonneet ihmiset työskentelevät Finnpilotin mukaan yrityksessä luotsikutterinhoitajina.

Keli onnettomuuspaikalla on hyvin haastava. Voimakas merenkäynti vaikeuttaa pelastustoimia. Merivartiosto sai hälytyksen turmasta viideltä iltapäivällä. Onnettomuuden syytä ei vielä tiedetä.

Onnettomuustutkintakeskus on aloittanut alustavan tutkinnan luotsiveneen kaatumisesta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja