Mainos

Pietarin-junan lähtö yhtä hässäkkää – lopulta hajosi koko juna

Aamupäivän hässäkän keskellä VR sai lisää harmaita hiuksia Helsingin Rautatieasemalle hajonneesta Pietarin-junasta.

Vika ja siitä seurannut tunnin viivästyminen junan lähtöön ei liittynyt millään lailla asetinlaitevikaan, joka sekoitti eteläisen Suomen junaliikenteen aamupäivällä.

Allegro-junan matkustajia pompoteltiin sen sijaan raiteelta ja junalta toiselle. Junan piti alun perin lähteä raiteelta 6, mutta se siirrettiin viereiselle raiteelle. Siinä kökötti sen sijaan hajonnut juna, ja vielä lähtöhetkellä klo 10 kerrottiin, että juna lähtee vain muutaman minuutin myöhässä.

MTV Uutisten haastatteleman konduktöörin mukaan kyseinen juna piti kuitenkin kuljettaa Ilmalaan ja tuoda uusi juna tilalle, ennen kuin minkäänlainen lähtö olisi mahdollinen.

Lopulta juna pääsi liikkeelle noin tunnin aikataulusta myöhässä.

Mutta mikä juna seisoi raiteella kuusi? Sitä eivät tienneet laiturilla päivystäneet VR:n työntekijätkään. Kyseiselle lähijunalle olisi varmasti riittänyt matkustajia, kun asetinlaitevika peruutti kymmeniä lähijunavuoroja. Isona ongelmana oli myös raiteiden saaminen vapaaksi, joten myös siksi yhden lähijunan makuuttaminen keskeisellä raiteella ei näyttänyt järkevältä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.