Pientä pintaremonttia -ohjelmassa upea muutos, katso kuvat!

Tällä kertaa Pientä pintaremonttia -ohjelmassa suunnataan Porvooseen, jossa sijaitsee toimivalla pohjaratkaisulla varustettu, pientä päivitystä odottava koti.

Kohde: Puolukkapolku 18 C, 06100 Porvoo
(Omakotitalo, 5h+k+khh, 160 m2)
Rakennusvuosi: 1998
Budjetti: 7500 €
Toteutuneet remonttikulut: 8950 €
Asunnon hinta-arvio alueen keski-arvon mukaan: 330 000 €
Hinta-arvio remontin jälkeen: 355 000 €
Asunto on myynnissä.

Tämänkertainen Pientä pintaremonttia –kohde sijaitsee Järnböle-nimisellä alueella, noin 2 km:n päästä Porvoon keskustasta pohjoiseen. Omakotitalovaltaiselta alueelta löytyy niin vanhaa kuin uudempaakin rakennuskantaa. Alueen vanhat suuret puutarhatontit on monin paikoin jaettu ja sekaan on tullut myös uusia omakotitaloja. Vihreältä alueelta löytyy monia puistoja ja jokirantaankin on vain noin puolen kilometrin matka, joten mukavat ulkoilu- ja lenkkimaastot alkavat lähes omalta pihalta. Alueen palveluista löytyvät päiväkodit, koulu ja kauppa. Myös käynti moottoritielle on käytännöllinen, joten liikenneyhteydetkin ovat alueella varsin mainiot.

Gunillan 1990-luvun lopulla rakennettu kaunis, romanttista tyyliä edustava puutalo sijaitsee mukavan suojaisalla paikalla. Toimiva pohjaratkaisu, moninaiset tilat sekä toimiva terassi ovat asunnon selkeitä etuja. Alkuperäisessä kunnossa olevan keittiön kunnostaminen, alakerran katon esteettinen korjaaminen sekä alakerran kylpyhuoneen ilmeen nykyaikaistaminen olivat puolestaan seikkoja, joihin voisi ennen myyntikyltin asentamista olla hyvä kiinnittää huomiota. Olikin aika kutsua Pientä pintaremonttia –suunnittelijakolmikko paikalle.

Tällä kertaa sisustus- ja remontointihaasteen ottivat vastaan Henna, Iisa ja Niina. Kolmikon mieleen oli asunnon romanttinen tyyli ja käytännölliset tilat suuremmankin perheen tarpeisiin. Monin paikoin reilun kymmenen vuoden asuminen oli kuitenkin jättänyt materiaaleihin omat jälkensä ja yhtenäinen, modernimpi linjakin tekisi asunnon houkuttelevuudelle hyvää.

Henna piti Gunillan asuntoa kokonaisuutena varsin toimivana, mutta tahtoi parannella yksityiskohtien avulla tilanteen vieläkin paremmaksi. Erityisesti Hennan huomio kiinnittyi alakerran lattian kuntoon. Muun muassa koiran tekemät jäljet parkettiin olisi suunnittelijan mielestä hyvä saada korjattua ja toimenpiteenä olisi ensisijaisesti parketin hiominen. Toisena vaihtoehtona olisi vaihtaa lattiamateriaali kokonaan uuteen. Lisäksi keittiössä ilmettä piristettäisiin työtason vaihtamisella, vetimien uusimisella sekä valaistukseen panostamalla. Läpi asunnon stailattaisiin ilmettä nykyaikaisemmaksi ja huoneiden käyttötarkoituksia myös muutettaisiin. Myös seinäpinnat saisivat Hennan suunnitelmassa uutta väriä maalin avulla.

Budjetin mahdollisimman hyvän hyödyntämisen vuoksi Iisa keskittyi remonttisuunnitelmassaan pelkästään alakerran tilojen uudistamiseen. Talon romanttista tyyliä korostamaan asennetaan kaikkiin alakerran huoneiden seiniin eri tapettipintoja. Kuluneet lattiapinnat vaihdettaisiin kauniin samettipintaiseksi ja hieman rustiikkiseksi laminaatiksi. Kylpyhuone, kodinhoitohuone ja wc saisivat puolestaan uutta ilmettä muun muassa lattia- ja seinäpintojen sekä kalusteiden uusimisella. Keittiössä tunnelmaa raikastettaisiin uudella tasolla, pesualtaalla ja välitilamateriaalilla. Sisustusta Iisa tulisi järkeistämään ja selkeyttämään. Myös toimintoja muutettaisiin. Esimerkiksi alakerran makuuhuone tulisi toimimaan työhuoneena.

Kodikkaan talon uudistusta lähdettiin tekemään Niinan suunnitelman mukaan. Muutos aloitettiin muuttamalla tilava eteinen arvoiseensa kuntoon. Voimakkaan oranssi lattia vaihtui harmaaseen värimaailmaan uuden laatoituksen avulla. Tiililadonnan kautta tila sai modernimpaa ilmettä. Myös seinät saivat harmaan sävyn uuden maalipinnan kautta. Säilytystilaa eteiseen tuo uusi vaatekaappi.

Keittössä oli tarkoitus tehdä suuri rakenteellinen muutos purkamalla olohuoneen vastainen seinä. Tämä ei tarkemman tarkastelun jälkeen ollutkaan rakenneteknisesti mahdollista, joten suunnitelman suuntaviivat muuttuivat hieman. Ilmeen uudistaminen raikkaaksi ja ilmavaksi saatiin toteutettua yläkaapiston vaihtamisella matalampaan ja osittain lasioviseen malliin sekä pintamateriaalien uusimisella.

Alakaapistot saivat uudet kaapinovet tuomaan tuoretta ilmettä. Välitila kaakeloitiin valkoisella kaakelilla ja ladontana käytettiin jo eteistilasta tuttua tiililadontaa. Myös välitilan valaistusta uusittiin. Uusi liesituuletin kruunaa uudistuneen kokonaisuuden. Ruokailutilassa maalattiin seinäpintoja ja tila sai myös uuden kattovalaisimen.

Olohuoneessa kulunut lattiapinta vaihdettiin harmaansävyiseen laminaattilattiaan. Seinät puolestaan saivat uudeksi sävyksi eteisen ja keittiön kanssa yhtenäisen harmaan seinäpinnan. Kokonaisuus viimeisteltiin järjestelemällä kalustusta uusiksi sekä lisäämällä mielenkiintoisia yksityiskohtia lainatekstiilien avulla.

Alakerran wc:n värimaailma ja ilme olivat päässeet tyylillisesti hieman vanhahtaviksi. Tilaa uudistettiin poistamalla seinien vanhat tapettipinnat ja maalaamalla seinät valkoisiksi. Vaikutelmaa tehostamaan asennettiin yhdelle seinälle struktuuripaneeli. Lattia puolestaan sai materiaalikseen saman laatan kuin eteinen.

Myös alakerran makuuhuoneesta hävitettiin 90-lukua henkivä oranssi värimaailma. Seinät saivat raikkaan valkoisen maalipinnan. Lisäksi tilaa stailattiin niin asukkaan omilla huonekaluilla kuin lainaelementeilläkin.

Yläkerrassa maalattiin ohutpuulattia kauttaaltaan valkoisella Betolux-maalilla. Seinissä käytettiin harmaata maalipintaa. Muuten yläkertaa raikastettiin sisustusta keventämällä ja raikastamalla. Käytössä oli niin asukkaan omia kuin lainakalusteitakin.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja