Pientä pintaremonttia -ohjelman upea muutos, katso kuvat!

Erkin ja Helinän koti on ollut jo myynnissä, mutta pienellä pintaremontilla siihen saadaan houkuttelevampaa ilmettä.

Lehtotie 9, 01730 Vantaa
Omakotitalo, 5h+k+khh, 142 m2/329 m2
Rakennusvuosi: 1986 (laajennus 1997)
Budjetti: 3000 €
Toteutuneet remonttikulut: 3000 €
Asunnon hinta-arvio alueen keski-arvon mukaan: 385 000 €
Hinta-arvio remontin jälkeen: 395 000 €
Asunto on myyty.

Erkki ja Helinä ovat asuneet Vantaan Petaksessa sijaitsevassa omakotitalossa kolmisenkymmentä vuotta ja asunto on käynyt heidän tarpeilleen liian suureksi. Petas on rauhallinen omakotitaloalue Kehä III ja Hämeenlinnantien tuntumassa.

Alueella yhdistyy sijainnin mukana idyllinen asuminen ja hyvät liikenneyhteydet. Lisäksi aluetta ympäröivä luonto ja hyvät ulkoilumaastot ovat Petaksen ehdottomia valtteja. Lähimmät palvelut löytyvät noin kilometrin päästä Vantaanpuistosta.

Mukavan kokoinen omakotitalo tilavalla pihamaalla on ollut jo myynnissä, mutta pintojen ehostus tuntuisi olevan tarpeen, jotta asunnon parhaat puolet saataisiin paremmin esiin. Helinän ja Erkin kotiin on tehty 90-luvulla laajennustöitä, joten tilaa asunnosta löytyy varsin mukavasti. Asukkaiden mielestä kokonaisuus kaipaisi hieman piristystä esimerkiksi värien avulla.

Suunnittelijakolmikko ihastui Petaksen luonnonläheiseen ilmapiiriin sekä asunnon tilavuuteen. Muutoshahmotelmatkin rupesivat kiertämään suunnittelijoiden päässä, kunhan ensin saatiin monien tilojen muodostama lähtötilanne selväksi. Asunto kaipasi monin paikoin tunnelman terävöittämistä sekä tilojen parempaa käyttöönottoa esimerkiksi sopivimpien huonekalujen avulla.

Mikko piti asunnon monessa tasossa olevaa tilaratkaisua persoonallisena ja samalla haasteellisena. Etenkin alakerta sai Mikon suunnitelmassa suuren huomioarvon. Esimerkiksi alakerran lattiapinnat muutettaisiin yhtenäiseksi. Mikko lähti myös avartamaan sisääntuloa sekä laittamaan niin seinä- kuin lattiapintojakin uusiksi. Yläkerrassa tilaa jäsenneltäisiin uudestaan ja makuuhuoneissa pintoja uusittaisiin.

Tilavuus oli Maaritin mielestä asunnon ehdoton valtti. Suuren tilamäärän kautta tulee myös haasteita järkevän tilankäytön suhteen ja Maarit lähtikin suunnitelmassaan jäsentelemään sisustusta aivan uudella tavalla. Etenkin yläkerran suuri makuuhuone sai suunnitelmassa paljon huomiota. Uuden väliseinän rakentaminen ja uuden oviaukon tekeminen makuuhuoneen ja olohuoneen välille olivat suurimpia remontillisia seikkoja muutossuunnitelmassa. Lisäksi asuntoa stailattaisiin ja pintoja uudistettaisiin läpi asunnon.

Riian mielestä asunto kaipasi lisää hohdokkuutta. Myös asukkaat olivat Riian linjoilla, joten muutos lähtikin etenemään tämän suunnitelman pohjalta.

Etenkin sisääntuloon paneutuminen oli suunnittelijan mielestä ehdottomasti paikallaan. Tyylikästä ensivaikutelmaa lähdettiin hakemaan vaihtamalla tuulikaapin lattiapinta tummaan Marmoleum click-lattialaattaan. Tumma pinta antaa hyvän kontrastin seinän vaaleaan hohtavaan tapettiin, joka tuo korkeille seinäpinnoille kauniin ilmeen. Myös eteisaula sai saman tapettipinnan ja vanha vaatekaappi löysi tilasta uuden paikkansa. Kokonaisuuden kruunaa kristallikruunu, joka tuo uusille tapettipinnoilla kaunista valoa.

Alakerran takkahuoneessa lattiapinta uusittiin ja seinäpinnat maalattiin vaaleilla sävyillä. Lisäksi stailauksen avulla tila on nyt myös sisutuksellisesti järkevä ja kutsuu illanviettoon. Helinän ja Erkin makuuhuoneessa muutosta lähdettiin tekemään poistamalla vanhat tapetit ja vaihtamalle tilalle uusia vaaleita pintoja. Stailauksen avulla huone on erittäin kaunis ja nykyaikainen. Myös vaatehuoneen wc:n kalustus uusittiin asukkaan toimesta.

Yläkerran suuressa ja avarassa oleskelutilassa Riia otti tyylilliseksi lähtökohdaksi kauniin keittiön, jonka seuraksi valittiin suuria vaaleita kalusteita ja tekstiilejä. Myös valaistukseen kiinnitettiin erityistä huomiota, jotta asuntoon saatiin harmonisuutta ja arvokkuutta henkivää tunnelmaa.

Yläkerran makuuhuoneissa seinäpinnat saivat uutta ilmettä. Lisäksi huoneissa järjesteltiin kalustusta uudelleen ja ilmettä paranneltiin uusilla sisustuselementeillä. Yläkerran kylpyhuoneessa puolestaan kalusteet uusittiin moderneimmiksi. Nyt kylpyhuoneessa on säilytystilaa suuremmankin perheen tarpeisiin ja nykyajan tyylikkyyttä.

Pintaremontin jälkeen asunto on eheä, moderni ja myyvempi kokonaisuus, joka varmasti miellyttää silmää.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja