Pieniä potilaita -sarja keskiviikkoisin AVAlla klo 21

Pieniä potilaita -sarjassa tutustutaan Helsingin Lastenklinikan potilaiden ja henkilökunnan arkeen. Lastenklinikka on Suomen suurin lastensairaala, jossa hoidetaan lapsia aina päivystystapauksista elinsiirtoihin.

Pieniä potilaita -sarjan nuorimmat potilaat ovat vielä vanhemmistaan täysin riippuvaisia vauvoja ja vanhimmat jo oman hoitonsa suunnitteluun osallistuvia teini-ikäisiä. Toiset piipahtavat sairaalassa haavan tikkauksessa kun toiset taas viettävät siellä lähes koko lapsuutensa.

Pääsemme tapaamaan suuren joukon hurmaavia lapsia. 3-vuotias Vanessa on viettänyt viimeisen vuoden aikana monta pitkää hoitojaksoa Lastenklinikalla, vauvasta asti sairastaneen nyt 5-vuotiaan Santerin diagnoosia ei ole pystytty tekemään ja 13-vuotiaan Olavin sairaus puhkesi kesken pesäpalloleirin.

Aitoja tunteita ja halu parantua

Tutustumme ohjelmassa myös sairaalan eri osastoihin ja niissä työskenteleviin lääkäreihin ja sairaanhoitajiin. Eerika Pohjanheimo työskentelee sairaanhoitajana lastenkirurgian poliklinikalla.

– Hoitajana haluan tarjota perheille mahdollisimman hyvän ja turvallisen käyntikokemuksen, sillä jokainen käynti Lastenklinikalla on perheelle tärkeä ja ainutlaatuinen.

Koko Lastenklinikan henkilökuntaa yhdistää suuri intohimo lasten kanssa työskentelyyn. Lasten aitous ja rehellisyys sekä ehdoton halu parantua tekevät heistä ainutlaatuisia potilaita. Sarjassa esiintyvä ortopedi ja kirurgi YrjänäNietosvaara on yksi Lastenklinikan näkyvimmistä hahmoista.

– On hienoa parantaa sellaisen ihmisen elämänlaatua, jolla on nykyisellään edessään elämää vielä 75–85 vuotta.

Lastensairaalan maailmassa käydään koulua, leikitään ja eletään päivä kerrallaan. Perheiden huolen ja murheen keskeltä löytyy aina toivo sekä pienten potilaiden loputon urheus. Perheet luottavat hoitohenkilökunnan ammattitaitoon ja uskovat paranemiseen.

Sarja kertoo pienten potilaiden suuria tarinoita, joista jokaisessa on onnellinen loppu.

Pieniä potilaita AVAlla keskiviikkoisin klo 21 alkaen 23.tammikuuta 2013.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja