Mainos

Pieni lapsi vuorokauden jumissa raunioissa – kärsii trauman jälkeisestä stressistä

0:51

Taiwanissa maanjäristyksen uhrit toipuvat hiljalleen järistyksen vaikutuksista. Sairaaloissa hoidetaan lukuisia romahtaneista rakennuksista kaivettuja uhreja.

EBC-televisioyhtiön mukaan kolme vuorokautta järistyksen jälkeen Wu Hui-shan ja hänen kaksi lastaan ovat edelleen sairaalassa. Heidän kohtalonaan oli jäädä Tainanin kaupungissa romahtaneen kerrostalon raunioihin lähes vuorokaudeksi.

Perheen äiti Wu kertoo, ettei hän kunnolla ehtinyt tajuta maanjäristyksen alkaneen, sillä kaikki tapahtui niin nopeasti. Rakennus sortui ja sen raunioissa Wun onnistui liikkua lähelle nuorempaa poikaansa. Sen sijaan hänen vanhempi, 7-vuotias poikansa oli juuttunut kauempana sijaitsevaan huoneeseen yksinään. Vasta lähes vuorokauden jälkeen pelastustyöntekijät löysivät heidät kolme.

Wun jalat loukkaantuivat puristuksissa, mutta hänen poikansa selvisivät vain lievin vammoin. Perheen isä oli ulkona hoitamassa asioita maanjäristyksen alkaessa, joten hänelle ei käynyt kuinkaan.  

Pelastusoperaation jälkeen perheen 7-vuotias poika alkoi kärsiä trauman jälkeisistä stressioireista. Hän ei kyennyt komminikoimaan ja halusi eristäytyä muista ihmisistä. Sairaalassa poika on saanut apua traumaansa. Pojan tila on edistynyt ja hän on alkanut jo leikkiä ja puhua sukulaisille ja tuttaville. 

Tainanin kaupungissa uskotaan edelleen olevan lähes sata ihmistä jumissa tuhoutuneiden rakennusten raunioissa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.