Pienennä vesivahingon riskiä – muista puhdistaa lattiakaivo!

Pidä lattiakaivosta huolta ja puhdista se säännöllisin väliajoin roskista ja pesuainejäämistä.

Kylpyhuoneen lattiakaivoon kerääntyy nopeasti moskaa kuten hiuksia, pesuaineiden jäämiä ja roskia. Osa huuhtoutuu nopeasti putkia pitkin pois mutta osa tarttuu lattiakaivon ritilään, hajulukkoon ja tiivisteisiin.

Jos lattiakaivoa ei putsaa tarpeeksi usein, tiivisteet ja lattian ja viemäriputken yhtymäkohdassa olevat vesieristeet kärsivät pikkuhiljaa. Jos tiivisteet pääsevät hapertumaan, ne eivät enää estä kosteutta pääsemästä rakenteisiin.

Lattiakaivo olisikin hyvä puhdistaa kerran kuussa.

Nosta ritilä pois paikoiltaan. Käytä apuna esimerkiksi ruuvimeisseliä. Poista hajulukosta, ritilästä ja tiivisteistä niihin jääneet hiukset käsin. Muista käyttää kumikäsineitä.

Seuraavaksi pese ritilä rasvaa ja likaa hyvin irrottavalla tiskiaineella ja vanhalla tiskiharjalla. Muista joka kolo ja huomaa, että likaa kerääntyy erityisesti ritilän alapintaan.

Ennen kuin laitat ritilän paikoilleen, putsaa lattian ja putken yhtymäkohta ja tiivisteet kostealla rätillä niin, että pesuainejäämät ja muu lika irtoaa.

Ritilän alle voi asentaa roskia keräävän suodattimen jolloin hiukset ja muut putken helposti tukkivat roskat eivät pääse putkeen asti.

Laita ritilä paikoilleen ja muista toistaa toimenpide joka kuukausi.

(MTV LIFESTYLE)

Nappaa vinkit saippuatelineen tekemiseen

Lue myös:

    Uusimmat