Pidä pimppi tiukkana! Helpot treeniohjeet jokaiselle naiselle

Jokainen nainen hyötyy lantionpohjanlihasten harjoittamisesta. Pidä paikat tiukkana näillä helpoilla treeniohjeilla!

Fysioterapeutti Maija Kiljusen ja kätilö Emilia Ek-Huuhkan kehittämä Bailamama Women -terveysliikuntakonsepti pitää naisten intiimipaikat piukkoina. Tämä treeni todella kannattaa: lantionpohjanlihaksilla kun on yhteys niin virtsanpidätyskykyyn, seksuaaliseen nautintoon kuin kehon syvien lihasten yleisempäänkin ryhdikkyyteen.

Tämä treeni sujuu vaikka liikunta muuten ei maistuisikaan.

– Lantionpohjajumpassa ei nouse hiki pintaan, mutta muuten se kostuttaa kyllä paikkoja, Kiljunen nauraa.

Kiljunen suosittelee treenaamaan erityisesti kolmea eri osa-aluetta: nopeus-, kestävyys- ja maksimivoimaa. Treenata voi vaikka työmatkalla bussissa istuessa tai sohvalla maatessa, ja asentoja kannattaakin Kiljusen mukaan vaihdella.

Seuraava treeniohjelma sopii kaikille ja tulisi tehdä 3-4 kertaa viikossa.

1. Nopeusvoima

Lantionpohjanlihasten nopeusvoimaa tarvitaan esimerkiksi nauraessa ja aivastaessa, kun vatsaontelon paine nousee, Kiljunen selittää.

Tee näin:

Jännitä lantionpohjanlihakset tiukoiksi, ja puhalla terävästi. Pidä lihasjännitys puhalluksen ajan, ja sitten rentouta. Rentoutuksen ei tulisi olla pidempi kuin puhalluksen, vaan treenitahti pidetään reippaana. Tee 10 toistoa.

2. Kestävyysvoima

Kestävyysvoima on keskeistä lantionpohjanlihaksille.

Tee näin:

Jännitä lantionpohjanlihaksia 10 sekunnin ajan ja sitten rentouta. Voimien karttuessa voit pitää paikat jännitettyinä 15 sekunnin ajan. Toista 9-10 kertaa.

3. Maksimivoima

Maksimivoimaa vaaditaan lantionpohjanlihaksilta Kiljusen mukaan esimerkiksi nostaessa ja ponnistaessa. Tämä on oikea salamannopea superjännitys!

Tee näin:

Jännitä lantionpohjanlihaksia niin tiukaksi kuin pystyt, ja pidä puristus yllä viiden sekunnin ajan. Rentouta 10 sekuntia ja toista viisi kertaa.

Lue myös:

    Uusimmat