Pidä nesteturvotus ja kuonat poissa – lisää näitä mehuja ruokavalioon!

Iso-Britanniassa sekä Italiassa suoritettujen tutkimusten mukaan on muutamia mehuja ylitse muiden, kun on kyse munuaisten hyvinvoinnista.

Munuaisten tehtävänä on ylläpitää kehon hyvinvointia. Munuaiset poistavat ylimääräistä nestettä, suoloja ja kuona-aineita kropasta. Neljännes ihmisen verimäärästä kulkee munuaisten läpi. Munuaiset suodattavat nesteitä ja erittävät hormoneja, joita tarvitaan punasolujen muodostumisessa ja verenpaineen säätelyssä. Munuaiset säätelevät elimistön happo-emästasapainoa ja osallistuvat D-vitamiiniaineenvaihduntaan.

Iso-Britanniassa tehdyn tutkimuksen tuloksista ilmeni vastikään, että naringetiini-niminen flavonoidi ylläpitää munuaisten tehokkuutta hyvin. Kyseistä flavonoidia löytyy runsaasti muun muassa greipistä, appelsiinista ja tomaatista. Naringetiini säätelee proteiinia, joka hillitsee munuaiskivien kasvua.

Italialaisen tutkimuksen tulokset puhuvat sitrusjuomien puolesta, sillä todennäköisyys saada virtsakivitauti laski jopa 12 prosenttia.

Sitrushedelmissä ja tomaatissa on myös runsaasti c-vitamiinia, jotka auttavat pitämään tauteja loitolla. Kannattaa siis muistaa seuraavalla kauppareissulla napata mukaan muutama greippi, appelsiini tai tomaatti.

Antihistamiinit, antibiootit, kolesterolilääkkeet sekä verenpainelääkkeet saattavat kuitenkin reagoida sitrusmehujen kanssa, joten kannattaa tiedustella lääkäriltä kuinka paljon kyseisiä mehuja voi tässä tapauksessa juoda.

Lähde: Mens Health

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja