Pian syntymäpäiviään viettävä poika toivoo kuolemaansa – epätoivoinen äiti pyytää tuntemattomilta pientä hyvän tahdon elettä: ”Haluan hänen olevan täällä”

Pian 14-vuotias brittipoika kärsii harvinaisesta ihosairaudesta, johon ei ole parantavaa hoitoa. Äidin mukaan poika on menettänyt taudin vuoksi elämänhalunsa. Nyt epätoivoinen äiti pyytää tuntemattomia lähettämään pojalleen syntymäpäiväkortteja, jotta lapsi ymmärtäisi, miten paljon hänestä välitetään.

Isossa-Britanniassa Boltonin kaupungissa asuvan Rhys Williams, 13, elämä on jatkuvaa kipua. Poika sairastaa perinnöllistä rakkulatautia, epidermolysis bullosaa. Tauti aiheuttaa kivuliaita rakkuloita syvällä ihossa ja on johtanut jopa Rhysin sormien sulautumiseen kiinni toisiinsa, pojan äiti Tanya Williams kertoo brittilehti The Sunille. Lääkärit eivät odottaneet taudin vakavasta muodosta kärsivän pojan elävän edes teiniksi asti.

Vastoin odotuksia Rhys täyttää pian 14 vuotta. Poika ei kuitenkaan haluaisi enää elää.

”Hän on saanut tarpeekseen elämästä”

Rhys oli kertonut äidilleen toivovansa, että perhonen tulisi hänen luokseen ja veisi hänet pois.

Rhysin elämä pyörii koulun, pelaamisen ja nukkumisen ympärillä. Siteisiin kääritty poika on sidottu pyörätuoliin eikä voi edes suoristaa jalkojaan polviensa takana olevien rakkuloiden vuoksi. Hän ei voi syödä kiinteää ruokaa, sillä se voisi aiheuttaa ruokatorveen rakkuloita. Epidermolysis bullosaan ei ole parantavaa hoitoa. Rhysin kipuja hoidetaan vahvoilla kipulääkkeillä.

Epätoivoinen äiti haluaa näyttää pojalleen, että hänen kannattaisi vielä taistella.

– Viime kuukausina hän on saanut tarpeekseen elämästä. Hän on saanut tarpeekseen rakkuloiden aiheuttamasta kivusta. Hän haluaa luovuttaa eikä jatkaa taistelua. Mitä äitinä voi tehdä? Tanya murehtii.

– En halua, että hän kärsii enää, mutta haluan hänen silti olevan täällä.

Kortit tuntemattomilta lisäävät taistelutahtoa


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Tanya on päättänyt yrittää piristää poikaansa pyytämällä tuntemattomia lähettämään pian 14 vuotta täyttävälle Rhysille syntymäpäiväkortteja. Äiti toivoo, että onnittelut osoittaisivat hänen lapselleen, kuinka paljon ihmiset välittävät.

Perhe on tehnyt saman ennenkin. He keräsivät paikallisilta joulukortteja Rhysiä piristämään. Tuolloin poika iloitsi jokaisesta avaamastaan kortista.

– Se osoitti, että hänen täytyy edelleen taistella, ja että on olemassa ihmisiä, jotka välittävät hänestä ja rakastavat häntä, Tanya sanoo.

Tähän mennessä Rhys on saanut ainakin neljä syntymäpäiväkorttia. Se on saanut pojan hymyilemään, kerrotaan Facebookiin pystytetyssä Birthday cards for Rhys -ryhmässä.

Syntymäpäiväonnittelut Rhysille voi lähettää osoitteeseen 40 Whalley Avenue, Bolton, BL1 5UD.

Mitä dermografismi eli piirtopaukamointi on? 0:40
Dermografismi eli piirtopaukamointi on tila, jossa ihoon voi piirtää.

Lue myös:

    Uusimmat