Pia Nykänen laittaa elämäntapansa remonttiin Olet mitä syöt -ohjelmassa: "Juustoa pitää olla reilusti ja makkaraa on tietysti aina jääkaapissa"

Pia Nykänen nähdään tulevalla Olet mitä syöt -kaudella.

Suosittu Olet mitä syöt -ohjelma palaa ruutuihin uusin jaksoin. Hyvinvointiohjelmassa julkisuudesta tutut henkilöt laittavat elämäntapansa remonttiin lääkäri Pippa Laukan johdolla.

Yksi ohjelmaan osallistuvista julkkiksista on Pia Nykänen. Hän kertoo lähteneensä mukaan ohjelmaan sillä halusi saada pysyviä muutoksia elämäänsä.

– Huonot yöunet, epäsäännöllinen ruokarytmi ja huono ruokavalio. Jos näitä asioita saisi korjattua niin olisin varmasti paremmassa kunnossa, Nykänen listaa.

Nykänen kokee, että hänen kehonsa vaatii Pippa Laukalta avun, jotta saisi arjestaan sujuvampaa. Nykänen arvio oman kuntonsa kohtalaiseksi ja kertoo arkiliikuntansa koostuvan lähinnä koiran ulkoiluttamisesta.

– Jotenkin tuntuu, että aika ei riitä liikkumiselle, eikä motivaatiotakaan oikein löydy, Nykänen tunnustaa.

– Nuorena tosin olin kova liikkumaan. Juoksin paljon ja olin joukkuevoimistelussa mukana, hän lisää.

Eniten hän odottaa muutosta ruokailutottumuksiin. Varsinkin vapaalla ja loma-aikoina päivän ateriat koostuvat enemmänkin kahvista kuin ravitsevista aterioista.

– Syön todella epäsäännöllisesti. Päivän aikana juon kahvia ja syön ehkä leipäpalan, mutta ateriat painottuvat iltaan, jolloin tulee usein syötyä liikaakin, Nykänen pohtii.

Paheikseen Nykänen listaa tupakan, sekä suolaiset ja rasvaiset elintarvikkeet.

– Juustoa pitää olla reilusti ja minulla on tietysti aina makkaraa jääkaapissa, Nykänen nauraa.

Hän kertoo, ettei ole asettanut liikaa tavoitteita itselleen, mutta haaveilee löytävänsä arkiliikunnan ja normaalin ruokarytmin osaksi elämäänsä.

– Aamiainen, lounas ja iltaruoka. Siinä on tavoitetta, Nykänen lopettaa.

Olet mitä syöt alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla to 1.12. klo 20. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat