Mainos

Philipsin kodin älyvalojärjestelmään lisäys: Muuttaa kattokruunusi vaikka verenpunaiseksi

0:58

Philipsin Hue-älyvalojärjestelmä on ollut myynnissä jo useita vuosia. Monipuoliseen järjestelmään kuuluu mm.erilaisia lamppuja, liiketunnistin, langaton seinäkytkin, ja led-nauha.

Hue-järjestelmän etuna on se, että kaikki hoituu jälkiasennuksena kaikissa kotitalouksissa - sähkömiestä ei tarvita missään vaiheessa.

Hue-järjestelmässä on kuitenkin yllättävän pitkään ollut yksi merkittävä puute: Siihen ei ole nimittäin ollut saatavilla  E14-kantaista lamppua. Kyseessä on siis se tavallista hehkulamppua kapeampi kanta, jollainen löytyy yleensä perinteisistä kynttilän mallisista lampuista. Koska tällaista kantaa käyttäviä valaisimia löytyy lähes joka kotitaloudesta, on kyseessä ollut iso puute.

Nyt Philips on korjannut asian ja tuonut markkinoille E14-kantaisen kynttilälampun. Yhtiön mukaan lisäyksen jälkeen yli 80 prosenttia kodin valaisimista voidaan kytkeä Hue-älyvalojärjestelmään. MTV Digi kokeili uutuutta.

Kynttilän muotoista lamppua on saatavilla sekä valkoisena että värillisenä. Valkoista lamppua voi säätää viileästä sävystä lämpimään ja värillinen versio lisää pakettiin yli 16 miljoonaa säädettävissä olevaa värisävyä. Molemmat lamppuversiot ovat lisäksi himmennettäviä.

Samaan tapaan kuin muidenkin Hue-valaisimien tapauksessa, E14-lampun ohjaus onnistuu sekä erikseen hankittavalla langattomalla kytkimellä, että Hue-sovelluksen kautta mobiililaitteilla. Mobiililaitekäyttöä varten on kuitenkin hankittava älyvalaistusta tukeva Hue-valoverkkoreititin, joka lisää kokonaisuuden hintaa.

Toki valaisimen voi kiinnittää perinteisen valokatkaisimen taakse, mutta tällöin sen tarjoamat säätövaihtoehdot eivät ole käytössä.

Mobiilisovelluksen kautta valaisimen käyttö on varsin helppoa ja erilaisia asetuksia pystyy etenkin värillisen lampun tapauksessa luomaan mielin määrin.    

Kynttilävalaisin mahdollistaa kotiin todella monipuoliset valaistusvaihtoehdot, kun ottaa huomioon, että E14 kanta on käytössä mm. monissa kattovalaisimissa ja pöytävalaisimissa. Uutuuden ansiosta kodin valaistusta ja tunnelmatiloja saa säädettyä todella monipuolisesti joka lähtöön. Jos haluat vanhan kattokruunusi hohtavan hohtavan jääkylmän sinistä valoa tai verenpunaista loistetta, niin kaikki onnistuu yhdellä sormen liikkeellä.

Mutta ongelmaksi voi koitua hinta: Valkoisen Hue white ambiencen suositushinta on 35 euroa ja värillisen Hue color ambiencen hinta on 60 euroa.

Kahdeksan lamppua sisältävän kattokruunun muuntaminen värilliseksi Hue-järjestelmään kuuluvaksi älyvalaisimeksi maksaa tällöin jo palttiarallaa 480 euroa. Ja ominaisuuksien täysipainoiseen hyödyntämiseen kännykällä pitäisi ostaa vielä lisäksi jo aiemmin mainittu Hue-valoverkkoreititin.

Pääasiassa E14-kantainen versio tullaankin varmasti useimmin näkemään kodeissa lähinnä yksittäisissä pöytä- ja lattiavalaisimissa ja sellaiseen käyttöön uutuuslamppu onkin varsin käytännöllinen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.