Mainos

Philips teki älyvalojärjestelmäänsä yksinkertaisen mutta tärkeän lisäyksen

Philips on tuomassa markkinoille uuden lisäyksen Hue-älyvalojärjestelmäänsä. 

Philipsin Hue-järjestelmään kuuluu erilaisia älyvalaisimia, langattomia katkaisimia, sekä mobiilisovellus järjestelmän ohjailuun. Nyt yhtiö on tuomassa markkinoille lisävarusteena liiketunnistimen. 

Hue-järjestelmää on jo ennenkin päässyt ohjailemaan kolmansien osapuolten liiketunnistimilla. Tästä hyvä esimerkki on hiljattain kokeilussamme ollut Suomalainen Cozify, joka kykenee yhdistelemään useiden eri valmistajien älylaitteet yhdellä käyttöliittymällä ohjattavaksi kodin automaatiojärjestelmäksi.

Philipsin Hue Motion Sensoria ohjataan kuitenkin Philipsin oman Hue-sovelluksen kautta. Hue Motion Sensor on varsin pätevä vaihtoehto, etenkin jos kotoa löytyy jo valmiiksi Hue-järjestelmä.

Hue Motion Sensor tulee markkinoille lokakuun lopussa, mutta MTV Digi pääsi kokeilemaan liiketunnistinta jo etukäteen arkikäytössä. Kokeilumme perusteella tämä pieneltä kuulostava lisäys tekee valoautomatiikkaan suuren vaikutuksen: Sen avulla kodin sisävalaistusta voi hallita omalla liikkumisellaan.

Periaatteessa kyse on siitä, että Philips tuo ulkovalaistuksesta tutun liiketunnistimen osaksi kodin sisätilojen älyvalaistusta.

Hue -liiketunnistin voidaan sijoittaa vaikkapa pöytätasolle tai seinään. Liiketunnistin ei tarvitse erillisiä virtapiuhoja, sillä se on paristokäyttöinen. 

Sensori aktivoituu huomatessaan liikettä ja valot syttyvät huoneeseen ennakkoon asetettujen valaistusteemojen mukaisesti. Päiväajalle voidaan asettaa oma, kirkkaampi valaistusteema ja ilta- tai yöajalle vaikkapa himmennetty ja pehmeämpi valaistusteema.

Kun sensori ei huomaa enää huoneessa liikettä, niin valot voidaan asettaa sammumaan viiveellä. Asetus voi olla vaikkapa se, että valot sammuvat 15 minuuttia sen jälkeen kun liikettä ei ole havaittu. 

Lopputulos on, että eri valot toimivat halutuilla asetuksilla juuri siellä, missä on liikettä. Valojen sytyttämisestä ja sammuttamisesta ei tarvitse huolehtia. Ja koska valot sammuvat automaattisesti kun huone on tyhjä, niin tällä tavalla saadaan myös pieniä säästöjä energiankulutuksessa.

Älyvalaistuksen tarpeellisuudesta voidaan olla montaa mieltä. MTV Digin kokeilun perusteella liiketunnistimen lisääminen älyvalaistukseen on kuitenkin yksi järkevimmistä ellei juuri se järkevin tapa ohjata kodin valaistusta.

Hue Motion Sensor toimi kokeilussamme moitteettomasti. Sen käyttäminen ja sijoittaminen on helppoa ja kuitenkin sillä voi tehdä monenlaisia asetuksia.

Lopputulos on se, että valot syttyivät juuri silloin kun niille oli tarvetta ja valaistustilat olivat halutunlaiset eri vuorokauden aikoina.

Ja koska valot sammuvat automaattisesti liikkeen lakattua, niin ensimmäistä kertaa valojen ohjailuun ei tarvinnut kiinnittää lainkaan huomiota, ja juuri näinhän asian pitäisi ollakin, jotta voidaan puhua aidosta älyvalaistuksesta.

Tässä mielessä Philips Hue Motion Sensorin 40 euron hinta ei ole paha sijoitus.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.